A BL-bukás után itt is váltás következett be, a ‘95-ös BL-csapat egyik legendája lett a női csapat új edzője.

A gyulafehérvári Bajnokok Ligája-selejtezős búcsú után edzőváltás történt a magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom felnőtt női labdarúgó csapatánál. Vágó Fanny játékos-edző helyét aranylabdás klublegendánk fia, a ’95-ös BL-Fradi tagja, Albert Flórián veszi át.

Albert Flórián 1967. december 12-én született Budapesten, épp abban az évben, amikor édesapja megszerezte a mindeddig egyetlen magyar Aranylabdát. Természetes volt, hogy a Ferencváros utánpótlásában ismerkedik meg a sportág alapjaival. A felnőtt csapatban tétmeccsen 1988-ban debütált. Klubunkat első ciklusában 1996-ig szolgálta, tagja volt első BL-csoportkörös együttesünknek 1995 őszén, és felejthetetlen, 1-1-es döntetlent érő gólt szerzett a spanyol Real Madrid ellen az Üllői úton. A Fradiból Izraelbe igazolt, majd egy szezon elteltével visszatért, és 1998 nyaráig még zöld-fehérben szerepelt, ezt követően Franciaországba szerződött. Klubunkban mindent egybevetve 281 mérkőzésen szerepelt és 58-szor talált be a kapuba. Háromszor nyert bajnoki címet, négyszer Magyar Kupát. A magyar válogatottban hat alkalommal szerepelt.

Albert Flórián edzői pályafutását a Ferencváros utánpótlásában kezdte meg 2003-ban, mint szakágvezető, majd két év elteltével Gellei Imre pályaedzője lett a felnőtt csapatnál, ezt a pozíciót 2005 és 2007 között töltötte be. Egy dunaújvárosi kitérő után 2008-ban visszatért még egy évre az utánpótlásunk élére. Ezt követően az MLSZ kötelékében, a Tökölnél, a Budaörsnél és a Soroksárnál dolgozott, legutóbb az NB III-as BKV Előre mestere volt. Női labdarúgásban ez lesz az első megbízása.

Vágó Fanny 2019 nyarán igazolt a Fradiba, aminek 2021 szeptemberében lett vezetőedzője is. A sokszoros magyar válogatott, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, gólkirály kiválóság most játékosként is távozik a Ferencvárostól. Fannynak köszönjük mindazt, amit az elmúlt években labdarúgóként és szakemberként is tett a klubért, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

forrás: fradi.hu