Atlétáink bronzérmesek lettek a csapatbajnokságon. Gratulálunk!

A hétvégén a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg az Atlétikai Csapatbajnokságot. Szombaton Répási Petra rögtön egy harmadik helyezéssel kezdett 100 méter gáton, de Kocsis Kata 5000 méteren elért negyedik helye is remek teljesítmény volt. A leginkább ugrószámokban erős Pap Kristóf 110 méter gáton a negyedik helyen ért célba. A rutinos Galambos Tibor megnyerte a hármasugrást, vb-induló sprinterünk, Molnár Attila második lett 200 méteren, míg a női 4×100 méteres váltó szintén a második helyen zárt. A férfiak 5000 méteres gyaloglásában Tokodi Dávid egy nagyon értékes harmadik helyet szerzett, Marosi Viktória pedig hármasugrásban a negyedik pozícióban zárt.

Vasárnap három első helyezéssel zártunk. Kocsis Kata 3000 méter akadályon, Pap Kristóf távolugrásban, míg vb-induló és magyar csúcstartó sprinterünk, Molnár Attila 400 méteren nyert. A hármasugrásban szombaton győztes Galambos Tibor távolugrásban második lett, a női 4×400 méteres váltónk pedig a harmadik helyen ért célba. Rajtuk kívül több versenyzőnk is pontszerző pozícióban végzett, így a Ferencváros összesen 475 pontot szerzett. Ezzel pedig megtartottuk a helyezésünket és megszereztük a parádés bronzérmet.

Rendkívül büszke vagyok az egész csapatra. Szinte erőn felül teljesítettünk az egész verseny során. Szépen versenyzett mindenki, az utánpótlás korú atlétáink pedig bebizonyították, hogy itt a helyük a Ferencvárosban. Amit nagyon szerettünk volna, azt sikerült megvalósítani. Azt ki kell emelnem, hogy a két csapat, aki megelőzött minket, jóval nagyobb költségvetéssel dolgozik, mint mi, ugyanakkor azért is parádés a teljesítményünk, mert akiket megelőztünk, közöttük is vannak olyanik, akik szintén nagyobb kerettel gazdálkodhatnak. Nagyon szépen köszönöm a versenyzőknek és az edzőknek a hétvégi profizmust és a nagyszerű teljesítményeket” – mondta a verseny után szakosztályvezetőnk, Vágóné Solti Mária.

Fradi.hu