Clubunk egyéni sportolói eredményesen szerepeltek az elmúlt időszakban.

Clubunk erőemelője, Sas Sándor a dubaji VB-n tért vissza a nemzetközi porondra sérülése után. Fia, Sas Dániel pedig ezüstérmes lett a szlovéniai serdülő ökölvívó Európa-bajnokságon!

Clubunk kenusa, Balla Virág a nyár végi duisburgi világbajnokságon 200 méteren a B-döntőben lett első, 500 méteren pedig ötödik lett a döntőben.

Clubunk úszója, Fábián Bettina az Európa-kupa állomásain ért el remek eredményeket, Szlovákiában ezüst-, míg Macedóniában aranyérmes lett a 10 km-es számban. Utóbbiról így nyilatkozott ő és edzője:

Összességében jó verseny volt, szép tiszta vízben, komfortosan tudtam úszni, sikerült végig elöl maradni, ami a cél is volt egyébként. Voltak hibák a versenyzésemben, leginkább a tájékozódásban. Nagy íveket úsztunk, sajnos nem láttuk be jól a pályát – viszont nem indultak sokan, ezért a lehető legjobb helyezést szerettem volna elérni. Örülök, hogy ez sikerült, különösen annak, hogy a finisben én voltam a leggyorsabb.

Meglátszott, hogy két hetet edzőtáboroztunk és heti háromszor úsztunk a Balatonban – van még három hetünk a junior vébéig, szóval itt még bármi lehet” – összegzett Kutasi Gergely, a győztes edzője, aki azt is elárulta, hogy három hét múlva Betti rámegy az összetett elsőségre, függetlenül attól, hogy a következő hétvégén Korfun is indul majd a junior Európa-bajnokságon.

Torna szakosztályunknak Balázs Krisztián a törökországi Mersinben nyújtón bronzérmet, míg Székely Zója Szombathelyen felemáskorláton aranyérmet nyert a Világkupában.

Székely Zója

Imádok Szombathelyen versenyezni, kifejezetten feldob az Arena Savaria hangulata. No meg az, hogy felemáskorláton előfordult már hogy Kovács Zsófi mögött végeztem, és két magyar volt a dobogón. Most sajnos nincs itt Zsófi, de ismét ketten hallgathattuk a magyar himnuszt. Amikor sorra kerültem a fináléban, Lili már túl volt a gyakorlatán, sőt vezetett. Ez meg is nyugtatott egy picit, hogy neki már sikerült. Nagyon boldog vagyok…

MATSZ