Volt edzőnk beszélt a távozása előtt és után történtekről.

Sztanyiszlav Csercseszov

Jött egy ajánlat Szaúd-Arábiából, de vannak elveim. Én akkor a Ferencváros vezetőedzője voltam. Voltak céljaink, amelyeket kitűztünk. Ezért egyáltalán nem voltak kétségeim a döntésemet illetően.

Nem álmodoztam korábban arról, hogy Magyarországon dolgozzam. De a vezetőkkel beszélgettünk és kimutatták szándékaik komolyságát. Megértettük egymást. És ami a legfontosabb, a céljaink egybeestek – ők elsők akartak lenni, és én is. Az edzői stábunk hozzászokott a problémák megoldásához. Ahogy egy ember mondta, nem az a lényeg, hogy hol és mennyiért, hanem az, hogy kivel. Továbbra is ezekkel az elvekkel dolgozunk, semmi sem változott. Egyedül nem teszek semmit; aki szükségesnek látja, az megtalál.

Igyekszem a történteket szakmailag átgondolni, másrészt mindannyian emberek vagyunk, és nagyon jó csapatot állítottunk össze. Ez az év sok elgondolkodtatót adott nekünk. Egészen mostanáig az asszisztensem, Máté Csaba irányította a csapatot, és 10 meccsből 9-et megnyert. Mint a napokban értesültem őt is elbocsátották, és elhagyta a klubot. Nem tudom, miért történt ez. Örülök, hogy ezek szerint a csapat készen állt. Ebből a szempontból nem volt gondunk. Értelmezésem szerint minden edzőnek időre van szüksége, hogy mindent megértsen, gondolkodjon a történtekről. Nem tudom, hogy én megértettem-e már, ami a Fradinál történt.