Megnéztük, hogy a Fiorentinánál, a Genknél és a Csukaricskinél miképp zajlott a nyár a transzferpiacon.

A Fiorentina 20 millió euróért eladta a Benficának az EKL-ben tavaly 7 találatig jutó brazil csatárát, Arthur Cabralt. A Manchester United elvitte – egyelőre kölcsönben, 10 milliós díjért – a marokkói válogatott egyik vezérét, a védekező középpályás Sofyan Amrabatot. A Brighton megvette a belső védőként alapember Igort (17 millió euró), míg a szerb balhátvéd Aleksza Terzity a Salzburgba szerződött 5.5 millióért. A Milan vitte el a lejáró szerződésű, az EKL-ben 6 gólt szerző szerb Luka Jovityot és távozott Íoussef Maleh, Szymon Zurkowski és Jacob Rasmussen is.

Ami az érkezőket illeti, az Empolitól szerződtették a balhátvéd Fabiano Parisit (10 millió euró); jött két center, a River Plateből Lucas Beltrán (12 millió), míg a Speziából M’Bala Nzola (10 millió). A Herthából érkezett a kapus Oliver Christensen (4.5 millió), a Juventustól kölcsönben elhozták Arthurt, míg a Sassuolóból Maxime Lópezt. Ingyen érkezett az Evertontól a 2018-as VB felfedezettje, a középhátvéd Yerry Mina.

A Genk legérzékenyebb vesztesége a szélső Mike Trésor, őt kölcsönben vitte el a Burnley a nyáron, a játékos a tavalyi szezonban 24 (!) gólpasszt adott, 8 gól mellett. A center Alkly Samatta visszatért a Fenerbahcéhoz, míg a jobbhátvéd Angelo Preciadót a prágai Sparta vitte el 2.5 millió euróért.

Az érkezési oldalon a Brightonból igazolt Andi Zeqiri (2.75 millió), két szélső, Christopher Bonsu Baah (5.2 millió) és Alieu Fedara (4 millió), a Molenbeektől érkező jobbhátvéd, El Ouhadi (2.5 millió), valamint az Anderlecht kapusa, Hendrik Van Crombrugge (1.3 millió euró) található.

A Csukaricski távozói közül csak a gambiai Mohamed Badamosi nagy veszteség, a 23 éves, 13 gólos center a szaúdi Al-Hazemben szerepel kölcsönben, a többiek kiegészítőemberek voltak tavaly.

Rengeteg érkező volt, közülük csak a nigériai Sunday Adetunjiért fizettek (300 ezer euró), tavaly a macedóniai Skupiban 13 gólig és 7 asszisztig jutott a center. A bajnokságban a Novi Pazarban 7 gólig jutott a szélső Bojica Nikcsevity, a Koppenhágától érkezett az elmúlt szezont a portugál elsőosztályú Chavesben töltő dél-afrikai Luther Singh. A portugál másodosztályból tért vissza hazájába a középhátvéd Nemanja Tyalaszan, a ciprusi élvonalból pedig Vukasin Jovanovity. A benini válogatott Matteó Ahlinvi tavaly a francia másodosztályú Dijon kiegészítőembere volt.