A tegnapi bejelentés óta még nem lehet sokat tudni a szerb szakember elképzeléseiről. A szerb sajtó is szűkszavú, azonban egy vele érkező segítő neve, Nenad Szakityé azért megjelent, úgy tudják, a tapasztalt 52 éves edző érkezik Budapestre Sztankovittyal.

A hatszoros jugoszláv válogatott 7 éven keresztül futballozott Olaszországban a Lecce és a Sampdoria csapataiban. Edzői karrierjét Krusevacon kezdte 2008-ban, majd 2012-től négy éven át a fiatalon elhunyt Szinisa Mihajlovity segítőjeként dolgozott a szerb válogatottnál, a Sampdoriánál, majd a Milannál. 2018-19-ben a szerb U19-es válogatottnál dolgozott, majd 2021 végén a Crvena Zvezdához szegődött, Sztankovity mellé – új vezetőedzőnkkel tartott tavaly a Sampdoriához is.

A Sampdoriánál öt segítővel dolgozott Sztankovity, az olasz sajtó szerint a védekezés megszervezése volt az egyetlen szerb stábtag, Szakity reszortja, míg Sztankovity az edzéseken a támadójátékra koncentrált. A Zvezdánál Szakity mellett még négy segítője volt – nem számítva a kapusedzőt.