Korábbi kőkemény hátvédünk ül le a piros-fehérek kispadjára.

Mátyus János veszi át a vezetőedzői feladatokat NB I-es csapatunknál. A 48 éves, prolicences szakember legutóbb Budafokon dolgozott, ahol a Mol Magyar Kupában – a negyeddöntőben aratott 2–0-s győzelemmel csapatunk testén keresztül is – a döntőig menetelt az NB II-es alakulattal. Előtte az NB II-es Haladás edzője volt, a Nyíregyháza Spartacust pedig az NB I-ben, majd a kizárás után az NB III-ban és végül az NB II-ben irányította, edzői karrierje az élvonalban Pápán indult, de volt a REAC szakvezetője is.

Játékosként négy országban (Magyarország, Németország, Skócia, Ausztria) összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban 34 alkalommal szerepelt, védő létére három gólt is szerzett. Győri születésű, az NB I-ben előbb a Honvéd, majd a Ferencváros, a német Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert érintő nyugati pályafutása után még Győrben és Tatabányán is játszott.

Mátyus János munkáját állandónak mondható segítője, Felipe Matos segíti Kisvárdán is – hétfőn kezdődő munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Bejelenhetem, hogy csapatunk új vezetőedzője mától Mátyus János, akinek munkáját Felipe Matos segíti, vele együtt dolgozott már számos munkahelyen – kezdte a személyi kérdésekkel kapcsolatos közlendőjét az új vezetőedző szerződtetését követően Révész Attila sportigazgató. – A stáb tagja maradt segítőként Bojan Trkulja, aki emellett ellátja a szerb U19-es válogatott asszisztensedzői feladatát is. Marad a többi stábtag is, Dudás Dániel élettani vezető és erőnléti edző, Sandro Tomic kapusedző, Oláh Gergő technikai vezető és Bartha Márk videoelemző is. Az utóbbi mérkőzéseken megbízott vezetőedzőként dolgozó Gerliczki Máté munkáját köszönjük, marad a kötelékünkben, és visszatér az NB III-as csapathoz. Mátyus Jánossal több mint tizenöt éve véletlenszerűen találkoztam először, egy időben műtöttek bennünket Székesfehérváron. Azóta ismerjük egymást, és egyértelműen mondhatom, hogy hasonló stílust és gondolkodást képvisel, mint én. A habitusunk is egyforma, és ebben a pillanatban ez utóbbinak kell megjelennie a csapaton belül, hogy a kisvárdai stílusjegyek újra jellemzőek legyenek a csapatra. Az ő személye az, aki ezt garantálni tudja. Az elnökség előtt szombaton ismertettem a jelöltek nevét, a tagok részéről egyértelműen az hangzott el, hogy mivel több magyar és fiatal játékosunk van, magyar edzőt próbáljak idehozni. Ez leszűkítette a lehetőségeinket, és mivel Mátyus János – aki hasonlóan több másik jelölthöz, pénteken személyesen tekintette meg a mérkőzésünket – az azt követő hosszas beszélgetésünk közben meggyőzött arról, hogy alkalmas a feladat ellátására, mellette döntöttünk. Látja, melyek azok a területek, amit a csapaton belül javítani kell és mik tartoznak az erősségeink közé. Egyértelművé vált számomra, ő az a személy, akivel együtt szeretnénk dolgozni, és kétéves megállapodásban rögzítettük is az együttműködés feltételeit. Bízom benne, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből – amelyből az elmúlt két meccs alapján már kilábalni látszunk – kijövünk, annál is inkább, mert hamarosan sorra játsszuk majd a hazai meccseinket, és vezetőedzőnk személyisége hazai pályán azt a hangulatot fogja visszacsempészni a stadionunkba, amit az elmúlt öt évben számtalanszor átéltünk.

Valóban, Révész Attilával egy műtét utáni altatásból felkelve ismerkedtem meg, és hogy még furcsább legyen az élet, tavasszal Magyar Kupa-mérkőzésen találkoztunk egymással, és eszembe sem jutott akkor, hogy itt fogok dolgozni Kisvárdán – nyilatkozta Mátyus János, a Kisvárda Master Good új vezetőedzője. – Akkor is elmondtam, mennyire tisztelem azt a munkát, ami Kisvárdán több mint egy évtizede folyik, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy én is csatlakozhatom a klubhoz. Hatalmas a várakozásunk, segítőmmel Felipe Matosszal együtt. Túl vagyunk egy félórás létesítménybejáráson, ami meggyőzött bennünket, hogy a körülmények tökéletesek. Biztos vagyok benne, Révész Attilával lehetnek majd esetlegesen vitáink, de mivel imádja a futballt és ezt a klubot, ezért a beszélgetések eredménye nem is lehet más, minthogy a csapat újra meginduljon felfelé. Pénteken ott voltam Újpesten, a helyszínen tekintettem meg a mérkőzést, meggyőződtem róla, hogy ez egy nagyszerű keret, biztos vagyok benne, mindkét elődöm nagyszerű munkát végzett, ám valami miatt nem jöttek az eredmények. De most már nem visszafelé, hanem előre tekintünk, és alig várjuk az első tétmeccsünket, ami Pilisen lesz a Magyar Kupában, aztán pedig alig várjuk az első bajnoki mérkőzésünket, ami a Ferencváros otthonában lesz esedékes.

A 39 éves Felipe Matos több mint húsz esztendeje került először Magyarországra, akkor még futballistaként. Előtte Spanyolországban játszott, majd Görögországba és Peruba vezetett az útja. Futballozott Ausztriában is, majd Magyarországon telepedett le. Pályafutása befejezése után Csákváron kezdett edzősködni, aztán a Ferencvárosnál töltött el nyolc évet, mint utánpótlásedző és az egyéni képzésért felelős szakember. Onnan került az NB II-es Zalaegerszeghez, mint asszisztensedző, aztán 2019-ben lett a Haladásban Mátyus János segítője. Barátságuk és munkakapcsolatuk is hosszú ideje tart, a munkamegosztás ennek megfelelően alakult ki közöttük.

Nyelvi nehézségek nem lesznek a stábon belül, hiszen Mátyus János az idegen nyelvek közül az angolt és a németet is tökéletesen beszéli, míg a brazil származású Felipe Matos magyarul is tökéletesen beszél, no meg portugálul, spanyolul és angolul is.

Kisvárda