Cristian Ramírez, Dibusz Dénes, Tokmac Nguen és Varga Barnabás értékelte az EKL-sorsolást.

Nem egyszerű csoport, de nem is vártunk mást. Nem kis szerencse kell ahhoz, hogy minden kalapból megkapjuk a papíron leggyengébbnek gondolt ellenfelet – kezdte Dibusz Dénes. – A Fiorentina egy nagyszerű csapat, a sorozat tavalyi döntőse. Komoly tradíciókkal rendelkezik, de a színük miatt a szurkolóinknak is pikáns lehet ez az összecsapás. A Genket sem kell senkinek bemutatni, egy belga élcsapat, ahol ráadásul ott van Paintsil is, így egy régi ismerőssel is találkozhatunk. A Cukaricki papíron a leggyengébb együttes a négyesünkből, de nem szabad lebecsülni őket. A szerb csapatok mindig kellemetlen stílusban játszanak, biztos vagyok benne, hogy mindenki dolgát meg fogják nehezíteni. Nagyon bízom benne, hogy jól játszunk majd, tudjuk tartani a tempót. Sokkal erősebb ellenfelek ellen kell helyt állnunk majd, mint a selejtezők alatt. A lényeg azonban most is az, mint az előző csoportkörökben, azaz mindenkinek a tudása legjavát kell adnia, csapatként kell együtt működnünk, egységet kell alkotnunk, és akkor egyik sem lesz megoldhatatlan feladat – zárta gondolatait csapatkapitányunk.

Tokmac Nguen az elmúlt években minden sikerből kivette részét a Ferencvárosnál, ugyanúgy megjárta a Bajnokok Ligája csoportkörét, mint az Európa Ligáét, és az egyenes kieséses szakaszt. Ha a keretben valakinek van tapasztalata, mi vár a magyar bajnokra, akkor az a norvég támadó. „Otthon a televízió képernyője előtt figyeltem a sorsolást, már amennyire a kisfiam hagyta… – nevetett a 29 esztendős szélső, aki 2019 januárja óta a zöld-fehérek labdarúgója. – Igen erős csoportba kerültünk, kifejezetten tetszik a sorsolásunk. Kíváncsi vagyok, a Fiorentina ellen miként állunk majd helyt, az ilyen csapatok elleni ütközet nagyszerű erőfelmérő, hol is tartunk ezen a szinten… A Genk Belgium egyik legerősebb együttese, és a szerb Csukaricskit sem szabad félvállról venni, szerb együttesről van szó, hajtanak, futnak, ütköznek. De a szakmai stáb a következő hetekben úgyis felkészít bennünket minden apró részletre, amit tudnunk kell riválisainkról. Nem könnyű a csoportunk, de az első két hely egyikére igenis oda érhetünk.

Elnézve az utóbbi hetek formáját, a csoportkörben sok múlhat Varga Barnabás játékán. Az NB I legutóbbi gólkirálya a nyáron Paksról érkezett az Üllői útra, a Fradiban egycsapásra kedvenccé vált, hiszen első tizenegy tétmérkőzésén tizenegy gólt szerzett. Nem akármilyen teljesítmény ez, az pedig külön örömteli az Európa Konferencia Liga csoportkörét illetően, hogy a 28 esztendős csatár máris tökéletesen illeszkedik a Ferencváros játékába, élvezi az egy érintős futballt, ahogy Kristoffer Zachariassennel, úgy Adama Traoréval is remekül megérti magát. „Odahaza néztem a sorsolást, kíváncsian vártam, kik kerülnek a csoportunka – mondta Varga Barnabás. – Első ránézésre nem lesz könnyű helytállni ebben a nagyon erős négyesben, de megpróbálunk mindent beleadni… A Fiorentina az egyik legnagyobb név volt az egész harminckettes mezőnyben, sikerült belehúznunk. Az olasz sztárcsapatnak örülök is, meg nem is, hiszen nagy klub ellen mindig jó futballozni, alighanem emlékezetes két kilencven perc vár ránk ellenük. Ám miután a konkrét célunk egyértelműen a továbbjutás kiharcolása a csoportból, így a Fiorentina helyett kaphattunk volna könnyebb riválist is a második a kalapból. Sebaj, megvannak a céljaink, és immár tudjuk, mely együttesek ellen kell felkészülnünk.

A nemzetközi porondon Cristian Ramírez sem ma kezdte a szakmát, az ecuadori védő az elmúlt esztendőkben számtalan európai kupamérkőzést játszott csoportkörben, tapasztalata, rutinja, na és gyorsasága sokat érhet az EKL F-jelű csoportjában.

Kifejezetten örülök ennek a csoportnak. Kőkemény, de izgalmas mérkőzések várnak ránk, és tudjuk, mit szeretnénk elérni. A magam részéről a kemény riválisok ellenére is a csoport első helyét tűzöm ki magunk elé célként, ki ne szeretne a legjobb lenni, az élen végezni?! Kifejezetten tetszik a csoportunk, és nem tennék különbséget a Fiorentina vagy éppen a Genk és a Csukaricski elleni meccsek között. Minden találkozót ugyanolyan izgatottsággal várok. Van tapasztalatom a nemzetközi porondon, az elmúlt években sok nagy mérkőzést játszottam az orosz Krasznodar színeiben, most nincs más feladatunk, mint a lehető legjobban felkészülni az ellenfeleinkre. A Fiorentina nagy név, a Genknek pedig azért örülök, mert a belga csapatban játszik az egyik jó barátom, az ugyancsak ecuadori Angelo Preciado, jó lesz vele találkozni.

Fradi.hu, NSO