A budapesti VB-n két országos csúcsot is futó Attila elmondta, hogy a fradista mentalitás is benne van a remek szereplésében. A 400 méteres síkfutás elődöntőjét ma este rendezik. Mindent bele!

– A 400 méteres futáson célod volt az országos csúcs, ez végül sikerült is. Hogyan élted meg ezt a sprintet belülről?
– Mindent kiadtam magamból, ami bennem volt, tényleg a maximumot beleadtam. Tíz-húszezer ember előtt ezt lefutni hihetetlenül felemelő volt. Nem tudom ezt elmagyarázni, nem tudok szavakat találni ennek az élménynek a leírásához. Egyszer van ilyen az életben, most már értem, hogy ez mit jelent. Korábban sosem gondoltam volna, hogy a nézőkön múlhat valami, hiszen mégiscsak én vagyok a pályán, de most megtapasztaltam, hogy a közönség mekkora lökést tud adni.

– Következik az elődöntő, lehet még faragni ebből a csúcsból?
– Lehet és mindent meg fogok tenni, hogy sikerüljön. Meglátjuk milyen állapotban leszek, kezdek elérni a teljesítőképességem határára. Igyekszem kipihenni magam addig és szívem-lelkem beleadni a futásba.

– Mit jelent ez a siker a Fradinak, mennyire van ebben benne a klub munkája?
– Teljes mértékben, mióta a Fradihoz kerültem, azóta folyamatosan javul a teljesítményem, tavalyhoz képest majdnem két másodpercet lefaragtam az egyéni csúcsomból. Az utolsó 100 méterben benne volt a Mindig és Soha, nem szabad feladni, küzdeni kell az utolsó pillanatig. Az utolsó pár méterre kerültem a továbbjutó helyre, szerintem ebben abszolút benne volt a fradista mentalitás.

A teljes interjú: Fradi.hu