Clubunk futója azt is elmondta, mivel lenne elégedett a ma kezdődő budapesti VB-n. A Fradi-sportolók programját ide kattintva találod.

– Izgalom már a tetőfokán?
– Nem vagyok az az izgulós típus. Persze, most, hogy már nyugalomban készülünk, az sokat ér, de amúgy sem görcsölnék rá, hogy itt van mindjárt a kezdés, meg ilyenek. A váltó meg nekem amúgy is más. Olyankor teljesen átszellemülök, teljes erővel dobog a szívem és maximálisan feldob. Azt már most ígérhetem, hogy igazi adrenalinbomba leszek!

– Milyennek érzed a felkészülést? Hogy teltek az elmúlt hónapok?
– Most jó érzem magam. Kemény és fárasztó felkészülés volt. Voltunk edzőtáborban, sok versenyen, de most ezekre volt szükségünk, mégis csak egy hazai világbajnokságról van szó. Sokat voltunk együtt a lányokkal, ez pedig szerintem majd a verseny során is nagy előnyünkre válhat. Jobban megismertük, megszoktuk egymást. Ilyen apróságokra is érdemes gondolni, hogy ki, hogyan teszi fel a kezét váltáskor, mert már ezzel is sokat segítünk egymásnak futás közben.

– Mivel lenne elégedett Csóti Jusztina a világbajnokság után?
– Egy országos csúccsal, végre minden váltásunk tökéletes legyen és bár nagyot kell futni a döntőért, de ha az meglenne… Az biztos, ha bejutunk a fináléba, akkor a családom otthon, Keszthelyen az egész várost meghívja valamire. Életem élménye lehet ez a világbajnokság, főleg, hogy itthon, rengeteg magyar szurkoló előtt futhatok.

A teljes interjú: Fradi.hu