A lányok Franciaországban, a fiúk Csehországban lépnek pályára a hétvégén.

Női kézilabda, felkészülési torna, Franciaország, Metz

Szombat – elődöntők

15.30: Ferencváros – Krim Ljubljana
18.00: Metz Handball – Buducnost Podgorica

A helyosztó mérkőzésekre vasárnap kerül sor. Napijegyek: 15€ és 20€. Az egész tornára érvényes jegy: 25€ – megvásárolható online.

Márton Gréta

Úgy gondolom, jól, a tervek szerint halad a felkészülés. Nagyjából sikerült megszokni az újdonságokat, de van még min javítani, fejleszteni, ez egyértelmű. Az edzéseken nagyon sokat kommunikálunk, taktikázunk, próbáljuk lefektetni az alapokat. Minden nap tanulunk, próbáljuk felvenni a ritmust. A védekezéssel és támadással is foglalkozunk, nem periodikusan, hanem nagyjából egy ütemben haladunk velük, de van, amikor ez vagy az van fókuszban. Jó, hogy az edzéseken Martin és Allan ilyen együttműködésben dolgozik, mert ketten többet látnak, és például, amikor a támadással foglalkozunk, akkor is előfordul, hogy kapunk a védekezéssel kapcsolatban visszajelzést, tanácsot. Jó hangulatot várok a metzi tornán, úgy érzem, várja a csapat, hogy ilyen nívós ellenfelekkel játszunk, hiszen ilyenkor lehet lemérni, hol tartunk. Próbáljuk majd a tanultakat kivinni a pályára, a lényeg, hogy az adott meccseken mindenki kihozza a maximumot, és akkor sokat tanulunk ebből a hétvégéből. Nagyon más a tétmeccs, mint a felkészülési találkozók, de azért ki lehet indulni ebből a tornából, az összetételt, a játék ritmusát, a felfogást ki lehet olvasni a többi csapattal kapcsolatban. Szerintem az a legjobb, ha tudunk még mit megtartani a Metz elleni tétmeccsre, szóval lehet, hogy nem mutatunk meg mindent.

Fradi.hu

Férfi kézilabda, felkészülési torna, Csehország, Koprivnice

Péntek, 17.00: KH ISMM Koprivnice – Ferencváros
Szombat, 9.00: Ferencváros – KS SPR Chobry Glogow
Szombat, 15.00: Ferencváros – HK Kosice

Kovacsics Péter

Szerintem nagyon jól halad eddig a felkészülésünk, keményen dolgozunk és remélem ennek meglesz az eredménye. A mostani a legkeményebb hetünk a felkészülésben, munkában és edzésekben is. A csehországi tornán hosszú utat követően mérkőzés vár ránk, majd másnap kora reggel és kora délután is meccset játszunk. Nehéz feladat előtt állunk, mindenkire szükség lesz ebben a két napban, hogy bevethető legyen. Bízom benne, hogy a befektetett munka kifizetődik ezen a tornán és az egész szezonban is.

Fradi.hu