Dénes mellett Sigér Dávidot és Máté Csabát kérdezték.

Fontos, hogy a fejekben ne legyen túlságosan is ott az, hogy ötgólos előnyünk van, ez senkit se kényelmesítsen el. Győzelemben kell gondolkodni, nem továbbjutásban, ezt próbáljuk hangsúlyozni a játékosok felé is” – vélekedett Máté Csaba.

Mind mentálisan, mind fizikálisan meg kell próbálni felépíteniük magukat, önbizalmat szerezni, ez a mérkőzés pedig erre ideális lehet. Természetesen hazai pályán mindenképpen a győzelemre törekszünk – tette hozzá a szakember, aki szót ejtett a Puskás Akadémia elleni bajnoki vereségről is. – Nemcsak a pofonokból, a sikerekből is lehet tanulni. Mikor előtte meccseket nyertünk, akkor is felhívtam a játékosok figyelmét a hibákra, nehogy azt gondoljuk, minden rendben van. A pofonok esetében pedig akadnak pozitívumok is, ezeket kell erősíteni a keretben. Természetesen fájó a vereség, de fontos tanulságokat kell levonni belőle, ezeket javítani kell, okulni belőlük a jövőben.

Máté kiemelte: a sűrű program, valamint a sérülések miatt elképzelhető, hogy rotálni fogja a csapatot.

A keret elég bő, van választék, de nagyon fontos, hogy minden találkozón ott legyen a játékosokban a győzelmi vágy. Azt gondolom, az egység alakul, meccsről meccsre alakul, természetesen a diadalok ezt csak segítik, ilyen szempontból szerintem tettünk jó lépéseket. Ez mindig javulhat, hiszen a keretben mindig vannak, akik nem elégedettek a sorsukkal, nagyon fontos, ezt ők hogyan reagálják le, illetve a társak és mi miben tudunk nekik segíteni. Ez összetett feladat, ezen még dolgozni kell.

A tréner szót ejtett a Hamrun elleni visszavágóról is.

A hatékonyság fontos lesz, hiszen az első összecsapáson nagyon jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket, sok helyzetet alakítottunk ki. Cél lenne, hogy ne kapjunk gólt, mivel ez is önbizalmat tud adni az együttesnek, úgyhogy ilyen apró célokkal kell nekivágni a küzdelemnek, aztán ezekből minél többet teljesíteni.

Dibusz Dénes, a zöld-fehérek csapatkapitánya hasonlóan látja, mint edzője – hazai pályán a győzelem a cél.

Ez az előny annyit jelent, hogy nyugodtan készülhetünk a meccsre, nyilván ilyen eredmény után más pályára lépni. Nincs az a kényszer az alakulaton, ami akkor van, ha egy iksz közeli eredményt érünk el idegenben, ettől függetlenül egyértelműen a győzelem a cél hazai pályán. Az első találkozó is megmutatta, hogy ha okosan játszunk, használjuk az erősségeinket, akkor gólokat tudunk szerezni és jó játékot tudunk nyújtani. A fő cél az, hogy jó játékkal nyerjünk.

A kapus elmondta, egyelőre nem elemezték ki mélyebben a Puskás Akadémia elleni zakót.

Az elmúlt néhány mérkőzés felfelé ívelő tendenciát mutatott, joggal bízhattunk abban, hogy ez a Puskás Akadémia ellen folytatódni fog. Sajnos ott bejött egy rosszabb teljesítmény, nem volt olyan energia a pályán, mint ami az előző találkozókon megvolt. Talán picit fásultabbak voltunk az előző hetek meccsei és utazásai után, úgyhogy most vissza kell hoznunk azt a mentelitást és energiát, ami az elmúlt hetekben jellemző volt ránk. Mindenki tudja, hogy most ez a legfontosabb feladat. Nyilván a PAFC elleni hibákat is át kell beszélni – egyelőre ezekbe még nem mentünk bele mélyen, mert inkább a Hamrunra készültünk, az odavágót elemeztük inkább, de a csütörtöki után szóba fog kerülni a Puskás elleni bajnoki is.

Dibusz szerint az egységgel nincs probléma, sok új szerzemény már megfelelően be tudott illeszkedni.

Az egységgel nincs gond, a hétvégi teljesítménynek több összetevője volt. Nyilván mindig nehéz, mikor sok új játékos érkezik, az látható, hogy kik azok, akik már rövid távon is egész jól beilleszkedtek és hozzá tudnak tenni a csapathoz. Akik többnyire a kezdőben kapnak szerepet az újak közül, róluk azt gondolom, már beilleszkedtek. Hétről hétre látszani fog, hogy lépünk előre és megismerjük egymást, de ez egy ilyen időszak. Ezt nyáron mindig túl kell élni, a lehető legjobb eredménnyel.

Sigér Dávid arról beszélt, hogy egyrészt a futballban nincs lefutott mérkőzés, másrészt a saját presztízsük miatt is fontos, hogy mit raknak le a pályára a máltai rivális ellen.

A legutóbbi hazai bajnokin kikaptunk, ezt az elégedetlenséget fel lehet használni motivációként. Engem személy szerint rettentően zavar ez a hazai vereség. Remélem, másokat is, mert ha a kudarc kellően zavarja a játékosokat, akkor abból előnyt lehet kovácsolni, mert extra motivációt ad” – utalt a védekező középpályás a Puskás elleni vereségre.

A válogatott futballista kijelentette, hogy a csoportkörbe jutás a cél, de nem szabad túlzottan előre tekinteni, nehogy elbukjon a csapat a következő lépcsőfokon.

A harmadik meccs szokott nehézséget okozni a sorozatterhelésben. De az sem mindegy a frissesség szempontjából, hogy három vagy négy nap van a két találkozó között, illetve otthon vagy idegenben lépünk pályára” – mondta 32 éves válogatott futballista, aki szerint viszont „egyértelmű könnyebbséget jelent” a magabiztos előny, mert ilyenkor az ellenfélnek kell extra erőt mozgósítania.

Saját formáját illetően úgy fogalmazott, mentálisan ott tart, ahol a két évvel ezelőtti sérülése előtt. Saját bevallása szerint ki van éhezve a játékra, ami megalapozza, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, mint korábban.

M4 Sport