Lórit kérdezték a holnapi EKL-selejtezős meccs előtt.

Pászka Lóránd, a Ferencváros védője szerint maximális alázatra van szükség a Hamrun Spartans elleni Ekl-párharc visszavágóján, mert senki sem akar kellemetlen meglepetést. Jelentős előnnyel, idegenbeli 6–1-es siker után várja a máltai Hamrun Spartans elleni csütörtöki visszavágót az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörében a Ferencváros. Adja magát ilyenkor a kérdés: csak kötelező kör a visszavágó, mert eldőlt már a párharc?

Kijelenteni nem lehet, hogy eldőlt, de valóban nagy lépést tettünk a továbbjutás felé – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Pászka Lóránd, a Ferencváros szélső védője. – Kilencven százalék esélyünk van most már a playoffkörbe jutni, de nem szabad félvállról venni a visszavágót és lebecsülni az ellenfelet! A futballban ugyanis bármi megtörténhet, mi is saját bőrünkön tapasztaltuk nemrégiben a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

De melyek azok a csapdahelyzetek, amelyeket mindenképpen el kell kerülnie a Ferencvárosnak ötgólos előnyben?

Nem szabad belealudnunk a mérkőzésbe, elkényelmesednünk – szögezte le a 27 esztendős labdarúgó. – El kell kerülnünk, hogy gólt kapjunk az elején, ami miatt esetleg idegesebbé válhatunk. Kellő alázattal kell hozzáállnunk a játékhoz. Beszéltük is a csapattársakkal, az első félidő alapján Máltán sem gondoltuk volna, hogy hat gólt szerzünk. Úgyhogy itthon is szeretnénk győzni, nem elégedhetünk meg azzal, hogy az összesítésben továbbjutásra állunk, már csak a lelkes szurkolóink miatt is, akik kijönnek erre a mérkőzésre, szeretnénk kiszolgálni őket. A bajnokságban botlottunk a legutóbbi fordulóban a Puskás Akadémia ellen, úgyhogy azt is szeretnénk jóvátenni.

Arra a kérdésre, hogy esetleg tartalékosan áll-e fel a csapat a visszavágóra, Pászka Lóránd azt felelte: „Mindig az a legjobb csapat, amelyik a pályán van. Szerencsére elég bő a keretünk ahhoz, hogy bátran variálhassa a kezdőcsapatot a szakmai stáb. Aki a pályán lesz, bizonyítani akar.

A legutóbbi NB I-es mérkőzésen, a Puskás Akadémia ellen némi meglepetésre három belső védős rendszerben állt fel a Ferencváros, öt középpályással, akik közül a két szélső természetesen a védekezésbe is besegített. Azon a meccsen – a máltaival ellentétben – nem kapott szerepet Pászka Lóránd. Kérdésünkre, hogy szerinte hosszabb távon is gyökeret ver-e ez a taktikai rend a csapatnál, és ha igen, magát melyik poszton tudja elképzelni, így válaszolt: „Hogy tartósan ilyen hadrendben lépünk-e pályára, azt nem tudom, ennek eldöntése a szakmai stábra tartozik. Ha maradunk ennél a felállásnál, semmiképpen sem a három belső védő egyikeként képzelem el magam, hanem a középpálya bal vagy jobb szélén, mindkét szerepkörben játszottam már, úgyhogy nem lenne idegen a feladat.