Női pólósaink klasszisa a hétvégén tartotta esküvőjét. Sok boldogságot kívánunk!

Élsportolóként mindenben a maximumra törekszik, így esküvőjét is igyekezett a lehető legkülönlegesebbé tenni Gurisatti Gréta, s a nagy nap nem is sikerülhetett volna jobban! Az olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki második vízilabdázó kezét tavaly nyáron kérte meg expólós párja, Kurucz Barnabás, akivel lassan három éve vannak együtt jóban, rosszban.

Mivel Barni soproni, én pedig dunaújvárosi vagyok, eleinte rengeteget kellett utaznia miattam, egy éve költöztünk össze. Ő az első olyan ember, aki el tudta érni nálam, hogy a vízilabda utáni életemet is lelkesen várjam. Ez persze még odébb van, de ha valami miatt úgy adódna, hogy be kellene fejeznem a sportot, most már nem akkor sem esnék pánikba, mert tudom, biztos pontként ő ott lesz az életemben – mondta szerelmükről Gurisatti Gréta, aki lánykérés óta izgatottan készült párjával a jeles eseményre. Leszámítva persze a Japánban töltött heteket, amíg a válogatottal a fukuokai vb-n szerepelt, amelyen hatodikként zártak.

Két héttel később, szombaton aztán eljött a nagy nap, az FTC 27 éves klasszisa és szerelme idilli környezetben, a paksi Cseresznyés Pajtában fogadtak örök hűséget, amelynek egyik megálmodója és működtetője a Grétához hasonlóan olimpiai bronzérmes korábbi kenus, Kozmann György.

A kiváló pólós mindent megtett, hogy jól mulasson a 134 fős násznép, a programba számos vicces jelenetet iktattak be. Már a szertartást is vidám táncprodukció előzte meg, a koszorús lányok és fiúk Eminem-számra sorakoztak fel, Gréta öccse, a gyűrűhordó pedig a Men in Black című film főcímdalára besétálva hozta el a legfontosabb „kellékeket”, stílszerűen beöltözve, aktatáskában. A leghatásosabb belépő persze így is a menyasszonyé volt, gyönyörű Daalarna esküvői ruhában lépett színre. Azt pedig talán egyetlen más pár sem mondhatja el magáról, hogy az esküvőjén a közös történetüket a népszerű kommentátor, Hajdú B. István tolmácsolta az egybegyűltek számára!

A szertartás után Gréta apukája, a többszörös búvárúszó és sporthorgász világbajnok, paralimpikon sportlövő, Gurisatti Gyula is középpontba került, a vacsorát a két örömapa közös beszéde vezette fel. Az estét aztán a továbbiakban is számos játékos feladat, tombola vagy épp táncpárbaj színesítette, a hajnalig tartó buli bizonyára nem csak az ifjú pár számára marad felejthetetlen.

A programot a párommal állítottuk össze, igyekeztem az élsportolói maximalizmusomat ezen a téren is megmutatni. Nagyjából a felkészüléssel párhuzamosan, edzések közt foglalkoztam a szervezéssel, aztán amíg kint voltunk Japánban, ezt nyilván szüneteltettem. Engem ezek a kreatív feladatok kikapcsoltak, feltöltöttek két edzés között is, számomra egyáltalán nem volt teher a szervezés. Örülök, hogy minden ilyen jól sikerült! – árulta el a mindig mosolygós sportolónő.

A vendégseregben természetesen nem volt hiány sportolókból sem. A válogatottbeli és ferencvárosi társak közül Szilágyi Dorottya, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Simon-Illés Anna és Máté Zsuzsanna is az ifjú párral bulizott, akárcsak Bíró Attila szövetségi kapitány, illetve Mihók Attila, Gréta korábbi dunaújvárosi trénere.

Az előkészületekbe is betekintést nyerhettek az érdeklődők: lánykérés, helyszín, dekoráció, frizura, smink.

Sportal