A harmadik fordulóig kellett várni az edzőkeringő beindulására.

A Várda Labdarúgó Kft. vezetősége arról tájékoztatta eddigi vezetőedzőnket, Milos Kruscsicsot, hogy 2023. augusztus 12-i hatállyal felmentette a munkavégzés alól. Mindez azt jelenti, hogy NB I-es csapatunk következő, keddi edzését már nem az eddigi szakvezető tartja. Az esetet érintő további személyi kérdésekről, az utódlásról később adunk tájékoztatást szurkolóink és a közvélemény számára.

Révész Attila nem sokkal a hivatalos bejelentés után a Kossuth Rádiónak beszélt a menesztés okairól, elárulta, nem hirtelen döntés született: „volt ennek előzménye”. Ezt bővebben is kifejtette, bár azt nem árulta el, konkrétan mi vezetett a vál(t)áshoz: „Nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Most úgy gondoljuk, más személyiségnek kell a csapat mellett lennie. A klub elvárásait jobban elfogadó, nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező edzőre van szükségünk.” Révész hozzátette, már a szezon előtt is komoly kétségek támadtak, hogy az áprilisban kinevezett Kruscics a megfelelő személy-e a csapat további irányítására. „Adtunk még egy esélyt, de a felkészülés alatt megbizonyosodtunk róla, hogy nem tudunk tovább együtt dolgozni. Ez a három bajnoki mérkőzés pedig megmutatta, más elvek mentén dolgozunk. Más az elvárás, és más, amit most látunk.

Révész leszögezte: „Nem az eredményességgel van problémánk, mert nem is voltak nagy elvárásaink. Itt célokról van szó, ennek voltak meghatározott irányvonalai, ennek mentén kellett dolgozni. A Kisvárdának vannak értékei, komoly játékosai. Nem tizenkét ember vesz részt a munkában, hanem húsz, mindenki egyforma. Azok a játékosok, akik nem játszanak, ugyanolyan értékei a csapatnak és a klubnak, és nem szeretnénk senkit sem elveszíteni. Itt ez a veszély most fennáll. Több korábbi meghatározó labdarúgónk nem azt az értéket képviseli most különböző okok miatt, mint korábban, és nem engedhetjük az értékromlást” – fejtette ki. „A mi klubunk a harcosságáról, a szenvedélyességéről volt ismert, ez az elmúlt időszakban teljes mértékben megszűnt létezni. Ezt az irányvonalat vissza kell hoznunk, ehhez más személyiségű vezetőedzőre van szükségünk.” Elárulta, a csapat irányítását, felkészítését Gerliczki Máté, az NB III-as együttes edzője veszi át. Révész azt mondta róla, tökéletesen ismeri a játékosokat, azokat is, akiket már el kellett volna kezdeni beépíteni a csapatba, és ismeri a klub gondolkodását, lehetőségeit. „Remélhetőleg rövidesen felvételt nyer a pro licences vizsgára, és onnantól kezdve hivatalosan is lehet majd vezetőedző, addig pedig segíteni fogok neki” – tette hozzá.

Kisvárda, MTI