A lányok a selejtezőben, a fiúk a főtáblán kezdik majd a nemzetközi szereplést – Gerendás György és Nyéki Balázs értékelte a csoportokat.

Női vízilabda, Bajnokok Ligája, selejtező, A-csoport
Szeptember 22-24., Budapest, Margitsziget (az UVSE a házigazda)

Ferencváros
UVSE
ANO Glyfada (görög)
Alimos NAC (görög)
Spandau 04 (német)

Gerendás György

Nem kell messzire utaznunk, csak a Margitszigetig. Egy picit ezzel most úgy vagyok, hogy soha sem volt még könnyű csoportunk, és úgy gondolom, hogy ez most a négy csoportot megnézve semmiképpen sem a legerősebb. Úgyhogy tényleg örülök neki, hogy nem egy botrányosan erős csoportba kerültünk. Reális cél lehet az első, vagy a második hely megszerzése, ebben az esetben pedig a főtáblás csoportban is könnyebb dolgunk lehetne, de ennyire előre és a négyesdöntőre még nem szeretnék gondolni. Az UVSE-vel kapcsolatban nehéz mit mondani… Nyilván elegünk van egymásból, hiszen az előző szezonban is találkoztunk minden sorozatban, Euro Kupa-csoportkörben és döntőben, Magyar Kupa-fináléban, bajnoki alapszakaszban és a bronzmérkőzéseken. Az biztos, hogy idén is nagyon sokszor játszunk majd ellenük.

Fradi.hu

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, C-csoport
A mérkőzéseket szeptember 26. és december 6. között bonyolítják le.

Ferencváros
Jadran Herceg Novi
Jadran Split
a selejtezőkör A-csoportjának győztese (Apollon Szmirnisz, CN Barcelona, Crvena Zvezda, Honvéd, Waspo Hannover)

Nyéki Balázs

Edzőként semmire sem szeretem azt mondani, hogy könnyű, mert annak mindig van hátulütője, de valóban lehetett volna rosszabb is a sorsolásunk. Mondhatjuk, hogy a játékosállományunk erősebb, minta riválisainké, de a papírforma a legritkább esetben dönti el a mérkőzéseket, a teljesítményünkkel igazolnunk kell az esélyességet. A Split évek óta az élmezőnybe tartozik, a legjobbakat is képes megverni, főleg hazai pályán, ráadásul Konstantin Harkov szerződtetésével tovább erősödött, a Herceg Novi megerősödött, hiszen jó játékosokat igazoltak, köztük Kholodot, illetve Nagajevet a Vasasból. Mellettük ott van sok montenegrói fiatal, akik már a válogatottban is szerepelnek. Jót tenne a magyar vízilabdának, ha a Honvéd is feljutna a főtáblára. Más kívánságom nincsen, igazából mindegy, melyik lesz a negyedik csapata csoportunkban, mert a selejtezőben is veszélyes riválisok vannak. Az biztos, hogy jó, hogy az első körben nem találkozunk olyan csapatokkal, mint az Olympiakosz, vagy a Marseille, mert nagyon fontos, hogy az első helyen végezzünk a csoportban. Ha ezt sikerül elérni, akkor két másodikat és egy elsőt kapunk a következő négyes csoport kialakításánál, úgyhogy nagyon fontos, hogy az élen végezzünk. Úgy látom, hogy idén minimum hat nagyon erős csapat van, akik a négyesdöntőre pályáznak majd, de ezzel nem kell foglalkozni. Jövő héten elkezdjük a munkát teljes kerettel, és készülünk a Magyar Kupára, majd a Bajnokok Ligája-rajtra. A Final4 még nagyon messze van, de természetesen az a cél, hogy ott legyünk a végső szakaszban. A BL ritmusa mindig más, ezért szerveződik egy túra is egy külföldi együttessel. Ezek az edzések nagyon fontosak lesznek, hogy felkészüljünk a szezonra és arra, ami a Bajnokok Ligájában vár minket. Ha sikeresek leszünk, biztosan elnyeri a tetszésemet az új lebonyolítási rendszer… Alapvetően jó ötletnek tartom a nyolcast felváltó négyesdöntőt, a résztvevő csapatok nagyon közel kerülnek a trófeához, más kérdés, hogy az eddiginél nehezebb lesz eljutni odáig.

Fradi.hu, NS