A 2017-18-as bajnoki címünk elvételében tevékenyen részes játékvezető az elmúlt szezonban is rengeteget hibázott, számos esetben mentette meg a VAR Bognár Tamást.

Az elmúlt szezon legbotrányosabb eseteiből számos köthető hozzá, ő volt az, aki a ZTE – Honvédon elküldte Ricardo Monizt a kispadtól, mikor a holland szakember a Honvéd-szurkolók huhogását kifogásolta. Kisebb jelentőségű, de ugyanúgy a ZTE-t sújtó hiba volt, mikor a Kecskemét ellen nem adott előnyszabályt, ezzel elvéve az egerszegiek találatát.

Az áprilisi DVSC – Felcsút találkozón megadott, majd a VAR által visszavont egy tizenegyest a hazaiak javára, a színészkedő Ferenczit állította ki második sárgával. A találkozó vége emlékezetesen kabaréba fordult, miután az teljesen kicsúszott Bognár jv. irányítása alól.

Alig két héttel később, május elején közvetve minket segített akkor, amikor a VAR jelzésének ellenére sem adott tizenegyest a vendégeknek a Honvéd – Kecskemét találkozón, amikor Szuhodovszkit letalpalták. A sors fintora volt, hogy a következő támadásból Kerezsi Márk megszerezte a győztes hazai találatot, ezzel végképp eldöntve a javunkra a 2022-23-as bajnoki címet. Ezen a találkozón még egy vendégtizenegyes-lehetőséget vizsgált egyébként, de ott a VAR-ral egyetemben a „nem” mellett döntött.

Tavaly háromszor vezetett Fradi-meccset, először 2022 szeptemberben a lilák elleni 6-0-on, itt Zachariassen elleni, tizenegyest érő szabálytalanságot nem látta, hibáját a VAR javította. Egy hónappal később a Mezőkövesd – Fradi 2-1-en két tizenegyes-szituációban hozott döntést, mindkétszer kárunkra, megítélt egy tizenegyest ellenünk, illetve nem adott meg egy tizenegyest nekünk – itt a VAR nem segített be.

Nem úgy a legutolsó Fradi-meccsén, épp egy Vadásztölténygyár ellenin, még novemberben, ahol a 13. percben nem adott tizenegyest, csak miután kihívta a VAR-kocsi a monitorhoz.

Összesen hat tizenegyest ítélt meg a 2022-23-as évadban, ezeknek a felét azonban csak a VAR segítségével. Hanacsek Attila JB-elnök a napokban büszkélkedett azzal, hogy csökkent a súlyos hibák száma – ebbe a sorba a mai bajnoki rajtunk játékvezetője még a legnagyobb jóindulattal sem tartozik bele. Ennek ellenére tizenhat bajnokit vezetett az elmúlt szezonban is – az ideiben a mai lesz az első.