Dénest kérdezték a SportRádióban.

A mérkőzés elején nem voltam elégedett. Hasonlóképpen kezdtünk, mint az eddigi összes nyári selejtezőmeccsen. Ugyan háromszor ezeket a szituációkat kapott gól nélkül úsztuk meg, a feröeriek ellen nagy árat fizettünk a kezdésünkért. Igyekeztem minél előbb felébreszteni a többieket” – kezdte Dibusz.

Nehezebb volt ez a meccs, mint a hazai találkozó. Jobban játszott a Shamrock, mint akkor, jóval kezdeményezőbb is volt, mi pedig kevésbé tudtuk türelmesen járatni a labdát a támadásoknak. Ezt követően viszont megszereztük a vezetést, ami nyugtatóan hatott. Ha volt is még valami reménye az ellenfélnek a továbbjutásra, ekkor már jó eséllyel szertefoszlott.

Arról is szó esett, ki jött-e már a gödörből a csapat a feröeri KÍ ellen elvesztett Bajnokok Ligája-párharc után.

Korai lenne még ítéletet mondani, de ha csak ezt a két meccset nézzük, akkor elmondható, hogy jól reagáltunk. Nyilván nagyon messze vagyunk még attól, hogy azt mondhassuk, kijöttünk ebből.

Egyáltalán nem szabad lebecsülni a máltai csapatot. Ők is kettős győzelemmel léptek tovább, mindenképpen komolyan kell venni őket, s nem is engedhetjük meg, hogy ne alázatosan, szerényen futballozzunk bármely ellenféllel szemben” – mondta már a következő EKL-ellenfélről, a Hamrunról Dibusz.

NSO