Bánki Dodiék tették teljessé Tardoskedd focicsapatának 100 éves jubileumát. Hajrá Tardoskedd! Hajrá Fradi!

Három napon át ünnepelte fennállásának 100. születésnapját a Tardoskeddi Sport Club. Ebből az alkalomból neves ellenfelek látogattak a mátyusföldi nagyközségbe: a tájainkon mind gyakrabban felbukkanó Fradi-öregfiúk csapata és a II. ligás komáromi KFC. Volt ünnepi ülés sok díjazottal, kiállításmegnyitó, koszorúzás a leghíresebb tardoskeddi futballegyéniség, Szikora György (1947–2005) emléktáblájánál, utánpótlás-mérkőzések, majd a két várva várt futballcsemege. Ezúttal nem tornát rendeztek a tardoskeddi fiataloknak, hanem három korosztály hazai csapata más-más település együttesével találkozott.

A kezdők (U11) 3:3-ra végeztek a bajcsiakkal, a diákok (U15) 4:2-re legyőzték a Komjaticét, és az ifik (U19) ugyanilyen arányban maradtak alul a naszvadiakkal szemben. Bara Mihály, a helyi futball legaprólékosabb ismerője a vereséghez hozzátette: a naszvadiak most kerültek fel a IV. ligába, ahol az ő csapatuk is szerepel. Megszokták a győzelmeket, mert tavasszal egy meccset sem vesztettek el. A tardoskeddieknél négyen – Ruzsik Máté, Bihari Dominik, Bihari Tibor, Divéky Marek – már nem folytathatják ebben a korosztályban, s a felnőttek keretébe kerülnek. Két ellentétes félidőt hozott a hazai és a Fradi-öregfiúk összecsapása. Az elsőben még tartották magukat a korosabb tardoskeddiek, de a szünet után beindult az FTC gólgyártása, s végül 1:1-es félidő után 9:1-re nyert a zöld-fehér alakulat. Sipos Zoltán szerezte a vendéglátók becsületgólját. „Túlságosan kinyíltunk, ami az amúgy is roppant erős Fradi malmára hajtotta a vizet” – summázott Bara Mihály tardoskeddi csapatkapitány.

A foci másik ünnepe vasárnapra maradt, amikor a II. ligában harmadik helyen végzett KFC csapata jött barátságos mérkőzésre, a teljes szakmai stábbal (Saláta Kornél még játszott is) és a klubelnökkel együtt. A kezdőrúgást Urblík Norbert, a DAC ipolysági gyökerű új szerzeménye végezte el. Harminc percen át bírták a lépést a lilákkal az V. ligába feljutott hazaiak, de aztán kétszer villant Tóth Gábor, a komáromiak gólvágója, és vendégelőnnyel vonultak le a pályáról a csapatok. Szünet után kétszer is a vendéghálóba került a labda, a hazaiak nagy örömére mindkétszer Bara volt eredményes. Közben előtte és utána is estek KFC-gólok (Ganbold, Puska, Ožvolda, Bayemi), és 6:2-es vendégsiker lett a végeredmény. Érdekesség, hogy mindkét mérkőzésen védett Benkó Dániel, az A csapat kapusa, aki a folytatásban lehetőséget adott fiatalabb társainak, így fordulhatott elő, hogy az utolsó öt percre a 15. születésnapját ünneplő Janega Olivér, a diákcsapat játékosa állt a hazai kapuba. A tehetség a pályán kóstolhatott bele a nagyok játékába.

A Fradi az Fradi, nagyon nagy márka a Felvidéken, bárhol. Nagyon örülünk, hogy el tudtuk őket hozni, akárcsak annak, hogy a KFC is eljött hozzánk. Boldog a szívem” – zárta le a háromnapos fociünnepet Mlynár Gábor, a TSC klubelnöke.

forrás: ujszo.com