Tíz év után ismét világbajnokságot nyert a férfi vízilabda válogatott.

Férfi vízilabda, világbajnokság, döntő
Görögország 10-10 (bü.: 3-4) Magyarország
Negyedek: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3, 3-4
Fradista gólok: Fekete 1, Jansik 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ – ünneplés | érmek, VLV – 1 | 2 | 3

Jansik Szilárd

Azt éreztem, hogy a spanyol mérkőzés kilúgozott mindannyiunkat, nem is feltétlenül fizikálisan, bár úgy is, de fejben nagyon komolyan. Hiába próbáltunk regenerálódni, olyan elképesztő utóhatása volt az elődöntőnek, hogy aludni alig tudtunk, és iszonyú nehezen tértünk vissza a normál kerékvágásba. Ez nagyon komolyan rányomta a bélyegét erre a meccsre, tompábbak voltunk, hiába nyomtuk, én magamon, de a többieken is sokszor éreztem, hogy bármennyit is tolok bele, egyszerűen nem, nem, nem tudok úgy játszani, ahogy tudok, szeretnék. Emiatt lett ennyire küzdelmes, de végig megmaradtunk csapatnak, és így tudtunk megnyerni.

Vogel Soma

Nem is tudom, mi történt az utolsó negyedben a bekapott góloknál, mintha kicsit a vb-döntő súlya ott lett volna a vállamon. Általában nem szoktam, de most izgultam, így egy-egy mozgás nem úgy ment, mint máskor, de nagyon örülök, hogy mentálisan benne tudtam maradni a meccsben. A büntetőpárbaj előtt átvettük a dolgokat, hogy ki hogyan szokott lőni, de ehhez jött még egy kis megérzés is, talán fele-fele arányban. Fáradtan nagyon nehéz szituációkban a lövők gyakran a jól bevált módszerrel próbálkoznak, általában az dönt, aki jobban ott tud lenni fejben.

Varga Zsolt

Nagyon kiélezett meccs volt. Jól kezdtünk, határozottan és nagy lendülettel. A görögök azonban nagyon erősek, nem véletlenül játszottak olimpiai döntőt is. Azt gondolom, végül négy negyed után teljesen igazságos volt a döntetlen, jobb, hogy nem az a kérdőjeles ítélet befolyásolta a végeredményt, hanem a vízben dőlt el azzal, hogy ki dob be több ötöst, ki véd ki többet. Messziről indultunk, rengeteget dolgoztunk, nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is. Büszke vagyok a játékosokra, mert hatalmas lelki fejlődésen mentek keresztül, a hozzáállásuk egyértelműen olyan volt, amivel világversenyt lehet nyerni. Hétről hétre, meccsről meccsre jobban működtek az egymás közötti viszonyok és a játék is, bár a védekezésen továbbra is van mit fejleszteni. Szeptembertől megkezdjük majd az edzéseket különböző felállásokban. Azokkal, akik otthon vannak, lesznek majd fiatalok is, akik reggelenként fognak velem készülni a Margitszigeten.