Sajtóhírek szerint a Championshipben köthet ki támadónk.

Könnyen lehet, hogy két év után búcsút int a Ferencvárosnak az elmúlt időszakban a szurkolók céltáblájává váló Ryan Mmaee. A 25 éves támadót az angol másodosztályú Stoke City nézte ki magának.

Ryan Mmaee ferencvárosi pályafutása igencsak hektikusan alakult. A marokkói támadó 2021 júliusában igazolt az Üllői útra, első szezonjában pedig 21 bajnokin 13 gólt és hat gólpasszt jegyzett, amivel belopta magát a rajongók szívébe. Ezután viszont megsérült, az tavalyi idényben pedig hiába hozott össze 12 gólt és három gólpasszt 24 bajnokin, a szurkolók szemében közellenség lett, főként a rossz irányba megváltozott hozzáállása és akaratereje miatt. A klub most a Shamrock elleni Európa Konferencia Liga-selejtezőre készül, Mmaee azonban kikerült a Fradi keretéből.

A játékos hajlik a távozás felé, a megmentő klub pedig Angliából érkezhet, egészen pontosan a másodosztályból. Külföldi lapértesülés szerint a Stoke City mérlegeli annak lehetőségét, hogy Mmaee-val erősítse meg a támadósorát. A Stoke öt éve szerepel a Championshipben, tavaly a 24 csapatos ligából a 16. helyen zárt.

A Stoke City-nek három centere van, ám egyik sincs bombaformában. Jacob Brown 38 bajnokin hét, Tyrese Campbell 41 bajnokin kilenc gólt szerzett, Dwight Gayle pedig 35 bajnokin három alkalommal talált be. Nem véletlen, hogy a csapat hiába nyerte meg előző felkészülési mérkőzését július 25-én a Burton Albion ellen, a Twitteren kommentelők többsége továbbra is egy középcsatár szerződtetését kéri a klub vezetőitől.

Ryan Mmaee szerződése 2025. június 30-ig szól a Fradinál, értékét a mértékadó Transfermarkt 2,2 millió euróra (834 millió forint) becsüli.

Ripost