Volt középpályásunk a közös munkáról nyilatkozott.

Az Unionnal készülök a szezonra, de követem a Ferencvárost, amely utat nyitott nekem a világbajnokságra és a Bundesligába. Természetesen fel sem merült bennem, hogy ez [a feröeriek ellen] megtörténhet. Ez egyfajta fekete nap volt Csercseszov és a csapat számára, de ez előfordul a futballban. Sajnálom, hogy távozott a vezetőedző, nagyon szép emlékeim vannak a közös munkáról.

A Ferencváros egy nagyon nemzetközi csapat, ahol az öltözőben a világ összes nyelvét beszélik. Ehhez megtalálni a megfelelő megközelítést, ahol másfél tucat légiós van, nem kézenfekvő dolog minden vezetőedző számára. Ráadásul, amikor Csercseszov megérkezett, teljes erővel dúlt a koronavírus – néha a fél csapat játékképtelen volt. És igen, a stábot is átjárta a vírus. Amikor Csercseszov és segítői megérkeztek, alig pár pont volt az előnyünk, de aztán néhány körrel a vége előtt már bajnokok lettünk. Az edző megtalálta a megfelelő kulcsot az öltözőhöz. Az én esetemben például megtalálta azokat a szavakat, amelyekkel újult erővel tudtam ismét hinni magamban, mert voltak bizonyos gondjaim akkoriban. Sokat beszélt velem a mester, taktikai és pszichológiai aspektusokat magyarázott el. Ezzel a hozzáállással világossá vált számomra, hogy hisz bennem. Azon a tavaszon nemcsak a bajnokságot, hanem – sok év után – a kupát is megnyertük. Utána meg jött az Európa Liga csoportköre. Ilyen kedvező háttérrel juthattam el előbb a vébére, majd a Bundesligába.

Valóban [a VB-re készülve, egyéni edzéstervet kaptam]. Az erőnléti edzők, a vezetőedző javaslatára egyéni tervet állítottak össze, így tökéletesen felkészülhettem a VB-re. Ez a Fradi edzői stábjának kezdeményezése volt, azt szerették volna, ha megfelelően képviselem a klubot a világversenyen – ráadásul ők már megtapasztalták, hogy ez mivel jár. A közös erőfeszítéseinknek hála megfelelően tudtam képviselni Tunéziát és a klubot is, nem okoztam csalódást.

[Nemcsak az Union keresett], más ajánlataim is voltak, többek közt Olaszországból. Átbeszéltem ezt Csercseszovval, aki megértette tökéletesen, hogy tovább akarok lépni egy objektíve erősebb bajnokságba. De egyúttal felhívta a figyelmemet, hogy mérlegeljek minden lehetőséget és csak akkor hozzak döntést, ha minden feltétel összeáll. Ez így volt az Union esetében. Csercseszov jól ismerte a Bundesligát és támogatta, hogy ezt a klubot válasszam. Ezért hálás vagyok neki és a klub vezetésének is.

Nem ismerem a mester terveit. Talán pihenni akar? Az elmúlt másfél év rendkívül sűrű volt számára. Szakmai és emberi kvalitásai alapján Csercseszov megérdemli, hogy több lehetőség közül választhasson. Őszintén kívánok neki sok sikert a karrierjében!

Aissa Laidouni