Jansik Szilárd megszerezte 100. gólját a magyar válogatottban.

Férfi vízilabda, világbajnokság, csoportkör, C-csoport, 2. forduló
Magyarország 12-10 Horvátország
Negyedek: 3–1, 2–2, 3–3, 4–4
Fradista gólok: Fekete 1, Jansik 1, Nagy Á. 1, Német 1, Pohl 1, Varga D. 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ, VLV

Fekete Gergő

Nagyon jól kezdtünk, nagyon stabil volt a védekezésünk, végrehajtottuk azokat az elemeket, amiket Zsolt kért tőlünk. Úgy gondolom, hogy az első félidőben – például az előző meccshez képest – kevesebbet voltunk emberhátrányban, ez a zónának volt köszönhető. Többször halásztunk belőle, ezt beszéltük meg. Nyilván a második félidőben ők is reagáltak erre, és akkor már több kiállítás lett. De úgy gondolom, hogy fegyelmezettek voltunk, csak az utolsó negyedben alakult ki káosz. Vissza kell nézni, hogy ez miből történt, mert ilyet nem lehet, hogy ha vezetünk három góllal, a végén visszaengedjük őket a mérkőzésbe.

Jansik Szilárd

Büszkék lehetünk magunkra, mert nagyon jó horvát csapatot vertünk meg, ráadásul nagyon sok jó dolgot lehetett látni. Három és fél negyeden keresztül megvalósítottuk, amit elterveztünk. Ott talán azt gondoltuk, megvan a meccs, de kiderült, hogy csak akkor van vége, amikor lefújja a játékvezető. Ez sem baj, ugyanis ez felnyitotta a szemünket: nem elég csak három és fél negyedben jól játszani.

Varga Zsolt

A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, elsősorban a védekezésben láttam nagy erőt, különösen emberhátrányban, és ez a támadásokat is nagyban segítette. Hogy az utolsó percekben mégis visszajöttek a horvátok, abban benne volt, hogy kapásoldalon elkövettünk néhány hibát – épp ott, ahonnan egyébként a meccs nagy részében vártuk a hasonló lövéseket, ezeket ki kell elemeznünk, hogy ott a végén miért nem működött az, ami három és fél negyeden keresztül igen. Nyilván, amikor egy közelítünk a hajrához, könnyebben engednek el faultokat, adnak kiállítást, de összességében azt hiszem nem férhetett kétség ahhoz, hogy ma jobbak voltunk. Ebből a mai mérkőzésből erőt lehet meríteni, minden olyan apró mozzanatból, ami segítette a csapat, hiszen óriási mezőnymunka van egy-egy jó blokk, egy-egy hátrányos labdaszerzés, egy-egy remek gólpassz mögött. Ez áll össze egy ilyen győzelemmé, amiből tovább lehet építkezni. Innentől nyilván már a negyeddöntőre készülünk, és dolgozunk azon, hogy ami hiba akadt, azokat kijavítsuk.