Bálint elmondta, hogy szép emlékekkel fog visszagondolni a Fradiban eltöltött időszakára.

Győztes gólt szereztél Monacóban, gólt rúgtál a bolgárok elleni Eb-selejtezőn, mondhatni, emlékezetes szezonon vagy túl, mégsincs most csapatod. Csalódott vagy?
Van egy kis csalódottság bennem, amiért a Ferencvárossal nem tudtam hosszabbítani, de összességében egy nagyon jó szezon van a hátam mögött klub- és válogatott szinten is. Az egyik legjobb szezonom volt az előző, és várom a következő kihívást. Felkészültem a folytatásra teljesen.

A Fradinál vélhetően törekszenek arra, hogy legyenek magyarok is a keretben. Te mennyire érezted, hogy magyarként, és persze kiváló futballistaként fontos vagy a klub számára?
Szezon közben úgy éreztem, hogy fontos láncszeme vagyok a csapatnak, szerintem ez a játékpercekben és a meccsek számában is megmutatkozott. Az Európa Ligában az összes mérkőzésen játszottam, a bajnokságban is sok szerepet kaptam, úgy érzem, jó teljesítményt tudtam nyújtani. Én sem gondoltam, hogy ennek a szezon végén elválnak az útjaink. A Fradinál egy másik irányban gondolkodtak a bajnokság végén, de most már tényleg csak a várható sikeres folytatásra gondolok.

Beszéltél Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, hogy ő mit javasolna neked? Feltételezem, jó viszonyban vagytok, hiszen Kispesten az edződ volt.
Beszéltem vele, persze. Mondta, hogy legyek egészséges, és találjak egy olyan csapatot, ahol játszani tudok. Minden válogatott számára az az első számú kritérium, hogy játsszon a saját csapatában, de nekem is az lebeg a szemeim előtt, hogy olyan csapatban folytassam, ahonnan a válogatottba is be tudok kerülni. Szeretnék ott lenni a következő mérkőzéseken, és remélem, hogy ki tudjuk harcolni az újabb Európa-bajnoki részvételt, aminek mindenképpen a részese szeretnék lenni.

Nemrég azt nyilatkoztad, tudatos volt eddig a karrierépítésed. Most milyen szempontok alapján szeretnél dönteni?
Ahogy mondtam, a legfontosabb: szeretnék olyan csapatba kerülni, amelyből újra válogatott kerettag tudok lenni. Ez nagyon fontos. Kíváncsian várom, milyen lehetőségeim lesznek.

Volt-e már megkeresés vagy puhatolózás?
Igen, külföldről jelentkeztek már páran, kaptam konkrét ajánlatot is, de még nem akartam elsietni a döntést. És nem is volt még olyan megkeresés, amely minden szempontból megfelelt volna.

A Fradi-szurkolóktól milyen üzenetet kaptál azok után, hogy kiderült, nem maradsz?
Sokan írtak, hogy sajnálják, hogy nem maradok, és köszönik az együtt töltött időt. Én is ezt tudom mondani, köszönöm ezt a három és fél évet, hiszen nagy sikereket értünk el közösen a szurkolókkal, a legsikeresebb időszakát éli a klub. Szép emlékekkel fogok visszagondolni erre az időszakra.

A teljes interjú: NBI.hu