Az idősebb Krisztián ma ünnepli születésnapját. Isten éltesse!

– Isten éltessen sokáig! Hogy telik a születésnapod?
– Általában a gyerekekkel töltöm, ám az idén Krisz kimarad ebből, hiszen ő jelenleg Ausztriában van a Ferencváros edzőtáborában. Majd bepótoljuk! Velük szoktam ünnepelni, nekem ez a legjobb, mert a hétköznapokban mindenkinek megvan a kis élete, mindenki rohanásban van, ezt a napot viszont kihasználom, ilyenkor többnyire együtt vagyunk valahol.

– A 47. születésnapodat ünnepled – azoknak, akiknek a fiatalságuk kötődik a ’95-ös BL-meneteléshez, talán furcsa lehet, hogy Lisztes Krisztián közelít az 50. életévéhez. Te hogy viszonyulsz a korodhoz, milyen érzések vannak benned ennek kapcsán?
– Nincsen gondom vele, jól érzem magam a bőrömben. Mint a jó bor, ahogy szokták mondani. Nyilván az idő múlásához hozzá kell szokni, jól kell kezelni. Az ember fejlődik, bölcsebb lesz, át tudja adni a fiataloknak az eddig megszerzett tudást, tapasztalatot, szóval abszolút jól érzem magam ezzel a számmal.

– A sport továbbra is a mindennapjaid része, rendszeresen edzel, focizol, biztosan ez is hozzátesz ahhoz, hogy jól érzed magad.
– A sportos életformát megtartottam, nekem ez mentálisan nagyon fontos. Ebben nőttem fel, de egyébként is szükségem van rá, hogy a stresszt levezessem valamilyen szinten.

– Mint te is elmondtad, a fiad, ifjabb Lisztes Krisztián jelenleg a Fradi ausztriai edzőtáborában van. A legutóbbi, Salzburg elleni edzőmeccsen csereként kapott lehetőséget, de jól szállt be! Hogy láttad a teljesítményét?
– Nagyon jól szállt be, nekem is nagyon tetszett, meg vagyok vele elégedve. Bízom benne, hogy sikerül a továbbiakban is hasonlóan jó teljesítményt nyújtania. Hiszem, hogy sikerülni fog – Krisz jó képességű futballista, jó karakter, aki jó úton jár, ráadásul jó kezekben van.

– Mi lehet Krisztián számára a következő cél?
– A következő cél egyértelműen az, hogy minél többet tudjon játszani az első csapatban, és ő is hozzá tudjon járulni ahhoz, hogy a Ferencváros elérje a célját, a BL-csoportkört. Krisz minden idegszálával ezen dolgozik. A legfontosabb, hogy fejlődjön.

– A 47. születésnapod alkalmából mit kívánnál neki és magadnak is?
– Nekem a gyermekeim a legfontosabbak, Lili és Krisz. Krisznek kívánom – ezt beszéltük is egymással –, hogy sikerüljön minden statisztikámat megjavítana mindenféle tekintetben. Azt kívánom neki, hogy ez valósuljon meg minél gyorsabban, hogy mindig újabb célokat tudjon kitűzni maga elé.

Fradi.hu