A bronzéremért játszhatunk holnap a Világkupában.

Férfi vízilabda, Világkupa, elődöntő
Spanyolország 10-8 Magyarország
Negyedek: 1-0, 4-3, 4-1, 1-4
Gólok: Fekete 1, Jansik 1, Nagy 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Azt gondolom, hogy a spanyolok a felkészülés ezen szakaszában – ahogy egyébként minden évben – előrébb tartanak. Lehetett látni, hogy gyorsabbak, “magasabban vannak”, jobbak a lövéseik. A védekezésük ma extrán jó volt, rengeteg blokkal és védéssel, nem igazán tudtuk átlőni a zónájukat. Sajnos túl nagy előnyt engedtünk nekik. 5:3-nál azt gondoltam, hogy fordítani tudunk, volt is erre lehetőségünk, de egy helyzet kihagyása után rögtön kaptunk egy lefordulásgólt és ezzel nagyon kinyílt a meccs. Az utolsó negyedben sokkal agresszívabban mentünk nekik, ez kicsit megzavarta őket, de az is igaz, hogy akkor már nagy különbséggel vezettek.

Nagy Ádám

Elég gyengén kezdtünk, 3:0-ra vezettek. Onnan nagyon sok energiát emésztett fel az, hogy felkapaszkodjunk, ami egy kis időre sikerült is. De utána jött egy nagyon rossz szakaszunk, s akkor a spanyolok elléptek, azt hiszem öt góllal is talán, s ez eldöntötte a meccset. Sokat kell meg javítanunk a játékunkon, de tanulságos mérkőzés volt. Megpróbáljuk minél hamarabb kiheverni és holnap érmet szerezni.

Varga Zsolt

Sok meglepő nem történt, mintha egy harmadik alkalmat találtunk volna egy újabb edzőmeccsre. A spanyolok, akárcsak az elmúlt másfél hétben, a közös készülés alkalmával, dinamikusan játszottak, tisztább lövésekkel dolgoztak hátulról, meg közelebb is tudtak kerülni a kelleténél, ez jelentette a különbséget. Ez a rész nekünk még nincs meg, fejlődnünk kell lövőerőben, ami a következő időszak feladata – miképp az is, hogy még jobban kialakuljon, az ilyen típusú zónáknál mikor honnan kell lőni. Nyilván tanulunk mindenből, ebből a mérkőzésből is – egyébként is vallom, sok dolgot csinálnak nagyon jól más csapatok, így a spanyolok vagy az olaszok, amiket el kell tanulnunk tőlük, mert ez jelentheti az előrelépést. És persze az sem változott, hogy alapvetően egyvalamiben hiszek: munka-munka-munka. Ez a mérkőzés hasznos volt, megjelentek a hiányosságok, pontosan tudjuk, min kell dolgoznunk, és azt gondolom, hogy ezeket a szinteket a világbajnokságig hátralévő két hétben meg kell tudnunk ugrani. Kemény meló zajlott eddig, azaz tudunk és kell még gyorsulnunk, és javítanunk kell a struktúránkat is, mert épp a spanyolokkal vívott kétkapuk és a mai meccs demonstrálta, mennyivel szervezetebben játszanak ők, jó helyzetfelismerésekkel, kiváló reakciókkal. Régóta együtt lévő, nagyszerűen összeért, jó kis csapat az övék, nem véletlenül vívtak döntőket zsinórban és lettek pont egy éve világbajnokok. Én hiszek abban, hogy elég lesz két hét arra, hogy jelentősen javuljunk. Nagyon jó játékosaink vannak, csak meg kell értenünk, mire van szükségünk. Megvan ehhez a kvalitás, és én tisztán látom, melyek azok a pontok, ahol megvan a kitörési lehetőség. Fel kell jönnünk lövőerőben, szisztematikusabban kell játszanunk – akkor lehet esélyünk. Több olyan csapat van, amelyik képes megnyerni egy világversenyt, a spanyol egyértelműen ebbe a körbe tartozik, talán mi is, de ezért még nagyon sokat kell dolgoznunk.