Így a hat lőtt találat elődöntőt ért – Vogel Soma közel 70%-os hatékonysággal védett.

Férfi vízilabda, Világkupa, negyeddöntő
Magyarország 6-4 Görögország
Negyedek: 2-2, 1-0, 1-2, 2-0
Gólok: Jansik 2, Varga D. 2

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Varga Dénes

Belülről olyannak éreztem, mint a legtöbb görög meccset: már sokszor mondtam, ez olyan, hogy folyik, folydogál a meccs és a végén azon kapjuk magunkat, hogy ők vezetnek. Szerencsére most a felénél meg tudtuk fogni azt a rohamot, amit indítottak és nagyon fegyelmezetten csináltuk a dolgunkat. Soma a fényviszonyok ellenére jól védett.

Vogel Soma

Nagyon fizikális, nagyon kemény meccs volt, hosszú utazás után, nekünk szokatlan, nagyon meleg vízben. Ez a mezőnyjátékosoknak iszonyú nehéz, mert kevés gól esik, azaz megállás nélkül menniük kell, épp ezért köszönöm nagyon a többieknek, hogy ilyen őrlésben ennyire masszívan és jól védekeztek, mert ennek köszönhettük ezt a győzelmet.

Varga Zsolt

Benne vannak az ilyen kevésgólos mérkőzések a pakliban a felkészülésnek ebben a szakaszában, hosszú utazás után. Nekem leginkább az tetszett, hogy a meccs előrehaladtával egyre stabiliabb lett a védekezésünk, az utolsó negyedben még többet blokkoltunk, mint addig. Ez egy fontos győzelem, mert a görögök nagyon jók. A támadás mehetett volna kicsit jobban, mert azért a spanyol kétkapuk alkalmával már játszottunk eleget, de amikor ekkora fókusz van a védekezésen, mint ma nálunk, akkor azért az sokszor megy a támadásvezetés rovására. Azzal egyébként is kevesebbet tudtunk foglalkozni eddig, a fórok lassúak voltak, ezt egyértelműen láttam, ezen változtatni kell, de dolgozni fogunk ezen is a világbajnokságig – addig pedig mindig segíthet az az egyéni extra, hiszen mégiscsak magyar vízilabdázók vagyunk.