Középhátvédeink a szenvedést is vállalják.

Javában zajlik a munka Bramberg am Wildkogelben, rekordbajnok férfi labdarúgó csapatunk második nyári edzőtáborában. A fárasztó edzések és meccsek után fontos a megfelelő regeneráció, ám Mats Knoester és Myenty Abena természetközelibb megoldást választott fáradt izmaik kezeléséhez a hotel nyújtotta szolgáltatások helyett. Holland anyanyelvű duónk a közeli Salzach folyó jéghideg vízében mártóztak meg.

Úgy gondolom, ez az, ami igazán jót tesz az ember testének egy kemény edzés után. A hideg vízben való megmártózás után mintha újjászületne az ember. Nyilván, az eleje nagyon rossz, de én már hozzászoktam ehhez – mondta holland hátvédünk, Mats Knoester, akinek az invitálására Myenty Abena is bement a kristálytiszta vízbe.

Vigyázni kell, mert nagyon erős a sodrás, fontos, hogy az ember megkapaszkodjon a part szélében. Rettenetesen hideg, de tudom, hogy mennyire jótékony hatása van a folyóvíznek. A hegyi patakokban ráadásul sok fontos ásványi elem is jelen van, amik szintén segítik a rekreációt. Mats még bele is merült a feje búbjáig, én azért ezt kihagytam – mondta vacogva Suriname-i játékosunk.

forrás: fradi.hu