Ma újabb edzőmeccs vár a csapatra, a Sepsivel játszunk.

Nem gondolkodom abban, hogy a feröeri volt-e a leggyengébb lehetséges ellenfél. Minden ellenfelet tisztelni kell, mindenkire komolyan kell készülni. Egyelőre még nincs sok információnk a Klaksvíkról, de talán az egyik segítőm meg tudja őket nézni élőben július elején. De enélkül is rengeteg információt gyűjtünk be, nem fogjuk őket lebecsülni. Addig, amíg a Klaksvíkon nem jutunk túl, nem foglalkozom a következő körrel. Nem fogunk a vonat elé szaladni, most az első ellenfélre készülünk.

1995-ben egy EB-selejtezőt játszottunk Feröeren, 5-2-re nyertünk. Az jó volt, hogy nyertünk, az nem, hogy két gólt kaptunk. Ráadásul a hazaiak 2-1-re még vezettek is.

Június 15-e óta Ausztriában dolgozunk, nem messze a szlovén határtól. Hétfőn volt egy felmérőmeccsünk egy helyi élvonalbeli újonc ellen. Komoly terheléssel a lábukban játszottak a fiúk, 0-0 lett az eredmény. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával. Igaz, hogy nyolc játékos válogatottság, másik három sérülés miatt nem állt rendelkezésre, de nem csak mi vagyunk így ezzel, így ez nem lehet kifogás. A nyolc válogatottból legalább hét és két sérült is visszatér a munkába a második edzőtáborba: utóbbi kettő Tokmac és Samy Mmaee. Az első edzőtábor június 22-én ér véget és 26-án kezdődik majd az újabb. Az július negyedikéig tart majd, komoly meccseket tervezünk játszani, a Karabahhal és a Red Bull Salzburggal.

Az új szezonban is meg akarjuk nyerni a bajnokságot, a kupában pedig sokkal sikeresebbek akarunk lenni. Ami Európát illeti, mindent megteszünk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Tavaly az Európa Ligában szerepeltünk és most egy lépést akarunk tenni előre.

A szünetben Oszétiában voltam, valamint egy rövid ideig Moszkvában. Még néhány nap tengeri tartózkodás is belefért. Jól esett Moszkvában a nagy sajtóérdeklődés, de én nem változtam, mióta a válogatottnál dolgoztam. Nekem és a stábomnak is nagyon kedves emlék az orosz válogatottnál töltött időszak. Egyébként 5 éve ezekben a júniusi napokban győztük le előbb a szaúdiakat, majd Egyiptomot. Az oroszországi VB az egész ország ünnepe volt, hálásak vagyunk, hogy ehhez hozzátehettünk mi is. Ma a Ferencvárosnál végzett munkánkkal az orosz edzőiskolát is képviseljük.

Sztanyiszlav Csercseszov