A döntőben a szerbeket vertük meg – szép volt, fiúk!

Férfi vízilabda, U20-as világbajnokság, Románia, Bukarest

A magyar válogatottban clubunkat képviselte: Gyapjas Viktor (a kapus extra teljesítményt nyújtott, jelenleg a BVSC-ben szerepel kölcsönben), Molnár Erik és Varga Vince. Nagy Ákos pedig jövőre a felnőtt csapatunkat erősíti majd.

Csoportkör (B-csoport)

Magyarország 12-12 (bü.: 5-3) Szerbia (beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV | teljes mérkőzés: World Aquatics) – Varga Vince a szétlövésben értékesítette a büntetőlövését.

Magyarország 12-6 Egyesült Államok (beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV | teljes mérkőzés: World Aquatics)

Magyarország 16-9 Görögország (beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV | teljes mérkőzés: World Aquatics) – Molnár Erik egy gólt lőtt a mérkőzésen.

Negyeddöntő

Magyarország 9-5 Olaszország (beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV | teljes mérkőzés: World Aquatics) – Varga Vince két gólt lőtt a mérkőzésen.

Elődöntő

Magyarország 13-9 Egyesült Államok (beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV | teljes mérkőzés: World Aquatics)

Döntő

Magyarország 12-7 Szerbia (beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV | teljes mérkőzés: World Aquatics)

Molnár Erik: „Nem is tudom, hol kezdjem, elképesztő… Gratulálok a csapatnak, ez pólóiskola volt a végére! Azt gondolom, hogy az egész tornán nagy akarattal, kiváló felkészültséggel játszottunk, hihetetlenül nagy munkát tettünk ebbe bele. Egyetlen percig sem volt kérdéses a számomra, hogy mi ezt a tornát megnyerjük. Nagyon örülök a győzelemnek és ezzel természetesen a csapattársaim is így vannak. Fizikailag az olaszok elleni negyeddöntő volt a legnehezebb számomra, azon fáradtam el a legjobban, de összességében és pszichésen ez a mai döntő. Nagyon élveztem a tornát. Sajnos a felkészülés elején nem tudtam ott lenni, de ez egy nagyon jó társaság, összetartó közösség, e nélkül nem lett volna meg ez a győzelem. Nagyon szeretjük egymást, mi szeretjük egymást a legjobban és mi is akartuk a legjobban ezt az aranyérmet!

Varga Vince: „Az első félidőben egy szoros volt a meccs és ez a védekezésünk miatt alakult így. Nem voltak gatyáig kiemelkedett blokkjaink, de aztán a félidőben nagyon összekaptuk magunkat és óriás blokkokkal, jó védésekkel folytattuk. Emellett elől jöttek a gólok, de ezzel sose volt gond…