Az elmúlt időszakban bejelentett magyar igazolásokat, visszatérőket értékelte csapatunk sportigazgatója.

Hiába a sikerek, a zsinórban ötször elhódított bajnok cím, vagy a történelmi európai kupatavasz, olykor felerősödtek olyan kritikus hangok, amely szerint a Ferencvárosi Torna Club férfi labdarúgócsapatában nem szerepel elég magyar játékos. A nyár talán ezeket a szurkolóinkat is kielégíti majd, hiszen – alig ért még véget az előző szezon – már most négy honfitársunkkal erősítettük meg Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő játékoskeretünket.

A 28 éves Varga Barnabás az OTP Bank Liga aktuális gólkirályaként – 26 találatot szerzett az előző idényben – érkezett, az egyaránt 21 éves Baráth Péter és Halmai Ádám pedig a jövő reménysége lehet – de a 18 éves Lisztes Krisztián példáján felbátorodva akár jelentős szerep is juthat nekik -, előbbi végleg igazolt a Fradiba a Debrecentől, utóbbi testvércsapatunkból, az NB II-es Soroksártól került Sztanyiszlav Csercseszov keretéhez. A kecskeméti kölcsönjátékból visszatérő kapus, a 24 éves Varga Ádám pedig szintén biztos tartalékja lehet a csapatkapitány Dibusz Dénesnek, a későbbiekben pedig akár utódja is.

Nem véletlen, hogy ezek a játékosok most lehetőséget kapnak, mindannyian keményen megdolgoztak érte. Akárcsak másfél éve Pászka Lórándnál, esetükben is mindegyikükben látjuk a lehetőséget a további fejlődésre. Baráth Pétert, Halmai Ádámot és Varga Ádámot jobban ismerjük, hiszen jó ideje testközelből láttuk, látjuk mire képesek. Varga Barnabásról pedig mindent elmond, hogy ő lett a legutóbbi szezon gólkirálya, bízunk benne, hogy nálunk és a válogatottban is folytatja majd a gólgyártást. Ezek az igazolások is azt bizonyítják: a kapu mindenki, így a magyar tehetségek előtt is nyitva áll, valamint arról is árulkodnak, hogy az utánpótlás terén remek a kapcsolat fiókcsapatunkkal, a Soroksárral, ahol korábban például Varga Ádám, Pászka Lóránd, Lisztes Krisztián és Halmai Ádám is megfordult. Sőt, utóbbi a legutóbbi szezon során 15 találattal házi gólkirály is lett.

Hajnal Tamás

(fradi.hu)