Az MLSZ RangAdó gáláján díjazták női labdarúgó csapatunk játékosait – Vágó Fanny a gólkirálynői cím miatt volt hivatalos az eseményre.

A Ferencváros bajnoki győzelemmel zárta a 2022-2023-as szezont, amelyet az évad legjobbjainak díjazása koronázott meg. A Rangadó-díjátadón három női kategóriában hirdettek győztest (a Simple Női Liga legjobb játékosa, gólkirálynője és az év felfedezettje), a díjakat Margret Kratz szövetségi kapitány és Dénes Dorka, az MLSZ női szakágvezetője adta át. A Simple Női Liga legjobb játékosa díjat a 74-szeres válogatott Szabó Viktória, az FTC-Telekom védője kapta meg. Az idei gólkirálynői díj Vágó Fannyt illette a szezon alatt lőtt 28 góljáért, mellyel a Ferencváros csatára hétre bővítette gyűjteményét (háromszor itthon, négyszer Ausztriában végzett a góllövőlista élén). Az év felfedezettje díjat a Puskás Akadémia 16 éves támadója, Sinka Napsugár vehette át.

Szabó Viktória, FTC-Telekom (legjobb játékos):

Nagyon jó szezont produkáltunk. Erre még nem volt precedens, hogy minden mérkőzésünket meg tudjuk nyerni, és ilyen gólátlaggal végezzünk, mellyel még klubrekordot is döntöttünk. A posztomból adódóan nem a góllövés az első számú feladatom, de bátrabban és magabiztosabban játszottam, így az előző szezon óta a góljaim számát figyelembe véve drasztikus fejlődés látszik. Plusz a téli felkészülésben olyan csapatokkal játszottunk edzőmérkőzéseket, akik évről évre Bajnokok Ligája-továbbjutók, így növelni tudtuk a csapat önbizalmát. Ennek ellenére mind fizikálisan, mind mentálisan nehéz volt a bajnoki döntő. Ami az én teljesítményemet illeti, leginkább az önbizalom terén fejlődtem. Annak ellenére, hogy mindig is kezdőjátékos voltam a Fradiban, most értem meg annyira fejben, hogy ki tudjam használni ezt a sok évnyi tapasztalatot.

Vágó Fanny, FTC-Telekom (gólkirálynő):

Már a legelején kitűzött cél volt, hogy vereség nélkül hozzuk el a bajnoki címet. A stratégiánk azon alapszik, hogy mindig nagyobb célokat tűzünk ki magunknak, és szerintem ez is motivált végig minden játékost a csapatban. Amit én adtam hozzá a csapat teljesítményéhez, az a mentalitás és a bátorság, de hangsúlyozom, hogy a teljesítményünk mögött egy egész stáb van. Mindenkinek az a célja, hogy jól szerepeljünk a Bajnokok Ligájában. A következő lépés az lenne, hogy minél több nemzetközi színvonalú edzőmérkőzéseket játsszunk. Nagyon sok nehézségen mentünk át az év során, de mégis egységben maradtunk és összetartottunk. Sokkal direktebb, kapucentrikusabb játékot játszunk, és a védekezést is rendbe raktuk, ezt mutatja, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt.

Bővebben: Fradi.hu, MLSZ