Sok sikert!

A Ferencvárosi Torna Club szerdán szerződést kötött a 24 éves nigériai szélsővel, Tosin Kehindével. Az alábbiakban bemutatjuk férfi labdarúgócsapatunk legújabb tagját!

Pályakép

Tosin Kehinde 1998. június 18-án született Nigéria legnagyobb városában, Lagosban. Első jegyzett utánpótláscsapata már nem a fekete földrész egyik együttese, hanem a Manchester City volt, ahonnan 2013 nyarán a városi rivális Manchester Unitedhez igazolt. Az United színeiben 2018-ig több utánpótláscsapatban is szerepelt, végül öt évvel ezelőtt elhagyta Angliát, a portugál Feirense U23-as együtteséhez szerződött. Első idényében csupán egyetlen meccsen jutott szóhoz Portugáliában, így újabb váltás következett: Tosin Kehinde a 2019/2020-as szezontól kezdve a dán Randers FC-hez került előbb kölcsönbe, majd végleg. Ez egyben szintlépést is jelentett a nigériai labdarúgó karrierjében, hiszen a Randers már a felnőttek között számított rá.

Kehinde első dániai idényében – minden sorozatot figyelembe véve – 28 mérkőzésen jutott szóhoz, két gólt is szerzett. A következő, 2020/2021-es évadban már 34 meccset játszott a Randers színeiben, három találata mellett pedig nyolc gólpasszt is kiosztott. Pályafutása eddigi egyetlen címét is ekkor nyerte, tagja volt ugyanis a Randers 2021-es, Dán Kupa-győztes együttesének.

A nigériai játékos pályafutásának következő lépcsőfoka a nemzetközi kupaszereplés volt, ez a 2021/2022-es kiírásban jött el. Kehinde a Randers labdarúgójaként szerepelhetett az UEFA Európa Konferencia Ligában, ahol összesen nyolc meccsen gyűjtött tapasztalatokat. A Randers színeiben a szezonban 42 találkozón hatszor volt eredményes, illetve újabb nyolc gólpasszt is adott.

A mögöttünk hagyott szezonban Kehinde 25 meccsen szerepelt Dániában, két gólt ért el. Az utóbbi években nyújtott teljesítményének köszönhetően a Transfermarkt 1 millió euróra becsüli értékét. A két szélen, de akár centerként is számíthat rá a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

forrás: fradi.hu