A felnőtt és az U21-es nemzeti csapatnál is elkezdődött az összetartás.

Botka Endre

Az utolsó meccs után azonnal elutaztunk a családdal. Végig gyerekprogram volt, de a családommal lenni mindig pihentető. Igyekeztünk maximálisan kihasználni az időt. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szezon befejezése után nincs túl sok idő a pihenésre. Stabil teljesítményt nyújt a válogatott, ami annak köszönhető, hogy minden új játékos gyorsan fel tudja venni a taktikai utasításokat. Minden mérkőzés kulcsfontosságú, nemcsak a Montenegró elleni, hanem a litvánok ellen hazai meccs is. Az idegenbeli találkozó talán nehezebb lesz, de ebben a csoportban minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van.

Varga Barnabás

Óriási büszkeséggel töltött el, hogy magamra ölthettem a címeres mezt. Eddig egy mérkőzésen kaptam lehetőséget, és úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam. A soron következő két találkozón ismét a csapat segítségére lehetek, remélem, hogy ezúttal a gólszerzés is összejön. A Fradi a legerősebb magyar klub, kimondhatom, hogy egyértelmű célunk a bajnoki trófea újbóli elhódítása. Emellett természetesen számomra óriási lehetőség, hogy az európai kupaporondon is megmutathatom magam, szeretnénk minél tovább menetelni a BL-ben. Mindent meg fogok tenni azért, hogy megkapjam a lehetőséget a bizonyításra, és megpróbálok élni is vele. Sportoló vagyok, mindig arra törekszem, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszak. Azt gondolom, hogy Magyarországon már sok mindent elértem, de nem dőlhetek hátra, mert egy óriási lehetőség kapujában állok. Folytatni szeretném, amit elkezdtem, és a Ferencvárosnál jobb helyet erre is nem is találhattam volna.

Bővebben: Fradi.hu, MLSZ

Az őszi Eb-selejtezőket megelőző utolsó felkészülési mérkőzéseire készülő U21-es keret hétfőn megkezdte a közös edzéseket Telkiben. A felkészülés első hete a ráhangolódásról szól, az A-válogatotthoz hasonlóan ezekben a napokban még nem kötelező a bennalvás a telki edzőtáborban. Gera Zoltánék célja, hogy a jövő hétre azonos fizikai állapotba kerüljenek a játékosok, akik közül néhányan egy hetet már pihentek az utolsó mérkőzésük óta, de olyan is van a keretben, aki a hétfői tábornyitás előtti napon még tétmeccsen lépett pályára.

Bővebben: MLSZ