A Sportálnak reagált a Ferencváros is a tegnapi bajnoki győzelem utáni esetre.

Ahogy arról a Sportal már korábban beszámolt, a női labdarúgó NB I döntőjének második mérkőzése után a már bajnok FTC másodedzője, Vágó Attila (a játékos-edző, Vágó Fanny édesapja) leköpte Dörnyei Balázst, a Győr edzőjét. A fővárosi klub kivizsgálást ígér és a cselekedetet nem tartja méltónak a Fradihoz, még akkor sem, ha a győri tréner provokálta Vágót. A címvédő Ferencváros a százszázalékos alapszakasz győzelem után a fináléban sem hibázott, a hazai 1–0-s siker után csütörtökön Győrben is legyőzte (3–0) az ETO-t a női labdarúgó NB I döntőjében, így kettős győzelemmel megnyerte a párharcot, és elkönyvelte a hatodik bajnoki címét.

A találkozó idén sem zárult probléma mentesen. Tavaly a győri Kovács Laura rugdosódott még pályán kívül is, idén az utolsó percekben lökte fel ok nélkül ellenfelét egy győri játékos, azonban az igazi cirkusz ezúttal a lefújás után két szakember között következett. A sportal.hu szemtanúktól úgy értesült, hogy amikor Dörnyei Balázs elsétált Vágó Attila és a Fradi stáb más tagjai előtt, akkor odaszólt, hogy „Minek örülsz, te bohóc ge.i…”. A Fradi edzője ekkor valóban elvesztette a fejét és tényleg leköpte a győri vezetőedzőt.

A sportal.hu megkeresésére az FTC Sajtóosztálya közleményben reagált:

Az FTC sportszerűtlennek tartja Vágó Attila megnyilvánulását, ez nem volt méltó a Fradihoz. Ugyanakkor szükségesnek látjuk megjegyezni azt is, hogy az ellenfélnek sem árt méltó módon viselkednie egy olyan mérkőzés után, amelyen a Győrnek nem volt érdemi gólszerzési kísérlete sem. Tudjuk nehéz elviselni a vereséget, de a másik provokálása szintén nem sportemberhez méltó magatartás. Ami természetesen nem menti fel az FTC másodedzőjét, haladéktalanul kivizsgáljuk az esetet és megtesszük a szükséges lépéseket.

(Sportal.hu)

Az említett eset a tavalyi mérkőzésről:

Meg kell említeni ennek kapcsán, hogy az egyik ETO játékos a tegnapi meccsen is elveszítette fejét és nekiment Demeter Rékának, de ezúttal a játékvezetői csapat nem vette észre a sportszerűtlen megmozdulást.