Hajnal Tamást kérdezték az utánpótlás játékosok helyzetéről.

Magyar bajnok férfi labdarúgó csapatunk az elmúlt hétvégén a DVSC ellen játszott utoljára hazai pályán bajnoki mérkőzést a 2022/23-as szezonban. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a találkozó hajrájában két fiatal saját nevelésű játékosunknak, Tóth Alexnek és Kaján Norbertnek is lehetőség adott, míg az elmúlt hetekben remek formában futballozó, a szezonban nyolc meccsen öt gólt szerző Lisztes Krisztián először volt a kezdőcsapat tagja.

Palásthy Norbert vezetésével remek munka zajlik az utánpótlásunkban, én is folyamatosan követem a csapatok és a játékosok eredményeit, fejlődését – kezdte az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás. – Rendkívül szoros így a felnőtt csapat és az utánpótlás együttesek között a kapcsolat. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov szintén mindig a legfrissebb információkkal rendelkezik a fiatalokról, így teljes képet kap arról, hogy mely játékosnak lenne lehetősége a felnőttek között edzeni, ahonnan akár a meccskeretbe is bekerülhet. Nagyon örülünk, hogy ebben a szezonban is számos fiatal tehetségünk is bemutatkozhatott az NB I-ben. Lisztes Krisztián és a többi fiatal játékos példája is önmagáért beszél.

Az NB III Közép-csoportjában a bajnokságot a hatodik helyen záró második számú futball csapatunkban, az FTC II-ben szereplő játékosaink mellett több fiatalnak is megadatott, hogy már a felnőtt kerettel eddzen, illetve a kispadra is leüljön egy-egy bajnok meccsen.

Ki kell emelnem a Soroksárral való együttműködésünket is, amelyet ha megnézünk, látható, hogy mennyire gyümölcsöző. Hétről hétre bizonyítjuk, hogy jó úton járunk, hiszen egyre több utánpótláskorú futballistánk kap lehetőséget edzésen a felnőttek között – mondta Hajnal Tamás, aki kitért arra is, hogy hosszú távon milyen esélyeik vannak a fiataloknak odakerülni az NB I-es együtteshez.

Folyamatosan keressük a Fradiban azokat a saját nevelésű, tehetséges játékosokat, akik sikerre éhesek, motiváltak, imádják a futballt, hiszen akár belőlük lehetnek a jövő kiemelkedő labdarúgói és a felnőtt csapat meghatározó tagjai. Akik idén pályára léptek, vagy egyáltalán csak a keret tagjai is voltak, remek példái annak, hogy igenis az ajtó minden fiatal előtt nyitva áll!

Fradi.hu