Ketivel beszélgetett a SportalTV.

Milyen érzés az MVM Dome-ban edzeni?
Szuper! Amikor felmentünk a pályára, csak néztük, hogy mekkora ez a csarnok… Aztán belegondoltunk, hogy ezek a széksorok a final four alatt tömve lesznek szurkolókkal. Ez már most elképesztő érzés, még életemben nem játszottam annyi ember előtt, mint ahányan jövő héten szorítanak értünk. Nagyon várjuk a két meccset, és nagy segítség, hogy néhányszor tudunk az MVM Dome-ban gyakorolni, mert szokni kell ezt a nagy teret. Nem mindegy, hogy az indításoknál mekkorát dobunk, eleinte alaposan el is szabtuk a távolságokat, de bízom benne, hogy az elődöntőre minden stimmel majd.

A Metz elleni fordítás a nagyobb bravúr, vagy megelőzni a bajnokságban a Győrt?
Előbbi. A Metz elképesztően nehéz ellenfél, hatgólos hazai vereség után idegenben továbbjutni…Senki, tényleg senki sem gondolt erre.

Az eufória közepette aztán jött a bejelentés, hogy Elek Gábor az idény végén távozik a csapattól. A csapat tudta, hogy ez aznap válik hivatalossá?
Nem. Az öltözőben ünnepeltünk, akkor tudtuk meg mi is. Egy pillanatra villámcsapásként ért minket, de azóta túlléptünk ezen. Nem kerül szóba köztünk, teljes gőzzel a négyes döntőre koncentrálunk.

Korábban azt mondta, hogy Nora Mörk a példaképe. Milyen lesz ellene játszani a final fourban?
Ezt én is kíváncsiam várom, mert ilyen még nem volt. Játszottunk már egymás ellen, de ez most más lesz. Melyik csapatra hogyan hat a hangulat, a közönség, és persze ki kezeli jobban a stresszt – ez mind döntő lehet. Bízom benne, hogy utóbbi nem nyomaszt majd minket, felszabadultan kell kézilabdáznunk, mert olyankor mindig kijön a lépés a csapatnak. Remélem, hogy jó meccset játszunk az Esbjerg ellen, és azt is, hogy támadásban és védekezésben is sikerül megvalósítani, amit eltervezünk. Akkor Nora Mörk sem jut tíz gólig.

Mekkora előny, hogy csapatszinten az Esbjergnek sincs túl nagy final four rutinja?
Ez tényleg az egyik előnyünk lehet. A másik pedig az, hogy nekünk most sikerült először bejutni a BL végjátékába, egy hatalmas bravúr után vágunk neki a négyes döntőnek, és remélem, hogy ez a pozitív hangulat kitart a jövő hét végéig.

Hol lehet megtalálni az egyensúlyt a felszabadult játék és a hatvan percnyi kőkemény koncentráció között? Mert ha a Ferencváros élvezni akarja a pillanatot, az Esbjerg pedig vért iszik a meccs előtt, akkor a dánokat nehéz lesz megállítani…
Okosan kell kézilabdázni. Fontos lesz, hogy végig higgadtak maradjunk, a koncentráció pedig egy pillanatra se hagyjon ki. A rutinos játékosok elmondták, mire kell figyelni az ilyen meccseknél. Élvezni kell a pillanatot, de nem szabad, hogy bárkit is elvigyen a hév.

Bővebben: Sportal