Pólósaink görög légiósával beszélgettek.

Fel tudja idézni, hogyan érezte magát, amikor eldőlt, hogy megnyerték a bajnokságot?
Nagyon boldog voltam! Úgy éreztem, minden tökéletes, és még most is úgy érzem. Nehéz időszakot zártunk le azzal, hogy a fináléban másodszor is legyőztük az OSC-t, a párharc minden volt, csak könnyű nem.

Mi kellett ahhoz, hogy felülkerekedjenek az újbudaiakon?
Elsősorban az, hogy a játékunk folyamatosan fejlődjön. Az OSC mindkétszer nagy csatára késztetett minket, de azt gondolom, végül megérdemelten nyertünk.

Korábban már szülőhazájában az Olympiakosz, majd Horvátországban a Jug Dubrovnik tagjaként is ünnepelhetett bajnoki címet. Mit jelent a Ferencvárossal elért siker a karrierjében?
Nyerni mindenhol különleges, Magyarországon kiváltképp. Még egy éve sincs, hogy ideszerződtem, de már bajnoknak és Magyar Kupa-győztesnek vallhatom magam, talán hozzá sem kellene tennen, hogy roppant büszke vagyok erre. Abban bízom ugyanakkor, hogy ez még csak a kezdet…

Ami a folytatást illeti, május harmincegyedikén kezdődik a Bajnokok Ligája nyolcas döntője. Képes arra az FTC, hogy hazahozza Belgrádból a győztesnek járó trófeát?
Természetesen! Ez a csapat mindenre képes, így arra is, hogy maradandót alkosson a nemzetközi porondon. Ez persze nem úgy működik, hogy odamegyünk, simán nyerünk három meccset és már miénk is a serleg. Nagyon meg kell dolgoznunk már azért is, hogy a negyeddöntőből továbbjussunk, hiszen a Pro Reccóval vagy az Olympiakoszzal kerülünk szembe. Kedden még vár ránk az utolsó csoportmeccs a Sabadell ellen, aztán jöhet a felkészülés a Final Eightre!

Az OSC legyőzéséből erőt meríthetnek?
De még mennyit! Remek ellenfelet múltunk felül, minden tudásunkra szükség volt ehhez. Meg kellett birkóznunk az esélyességgel párosuló nyomással is, a jelek szerint ezt is elbírtuk. Egyfelől végig hittünk magunkban, másfelől, amikor nagyon kellett, higgadtak tudtunk maradni.

Ez önre főként igaz: csütörtökön kétszer is kritikus szituációban értékesítette a büntetőt.
Úgy tűnik, ha kell, akkor én is higgadt tudok maradni… Örültem, naná, hogy örültem, hogy mindkét ötméterest bedobtam, és azon felül lőttem még egy gólt, de inkább a csapatunk védekezését, illetve kapusunk, Vogel Soma teljesítményét emelném ki. Korábban említettem, hogy a játékunk folyamatosan fejlődött, nos, ez éppen a védekezésünkön látszott. A második meccsen hat gólon tartottuk az OSC-t, ez nagy szó, szerintem ez volt a kulcsa a sikerünknek. Továbbá az, hogy a szurkolóink ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtettek. Egész évben élveztük a támogatásukat, elképesztően sokat jelent nekünk, hogy mellettünk vannak. Győzni mindig jó, de ha van kivel megosztani, az még jobb! Úgy érzem, mi együtt győztünk a drukkerinkkel.

Szóval, jól döntött, amikor tavaly nyáron a Fradiba igazolt.
Nagyon jól! Mondom ezt úgy, hogy nem volt könnyű nekem ez az év. Bele kellett tanulnom egy új játékstílusba, és az időjárás sem olyan volt, amilyet Görögországban és Horvátországban megszoktam… Nyugodt szívvel jelenthetem ki mégis, hogy csodás hónapok vannak mögöttem. A Ferencvárosnál kiváló körülmények között készülhetünk, a társak hamar befogadtak, a szakmai munka elsősrangú, miközben lépten-nyomon tapasztalni, milyen kultúrája van a magyar vízilabdának, arról nem beszélve, hogy ez a bajnokság az egyik legerősebb a világon. Azzal a szándékkal jöttem ide, hogy bizonyítsam, ezen a szinten is megállom a helyem, remélem, sokan úgy vélik, sikerült.

Sportal