Az „öregfiúk” hibátlan mérleggel zárták a szezont.

Nehezen férhet hozzá kétség, hogy az FTC volt a legjobb csapat a Budapesti Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság idei szezonjában, hiszen minden mérkőzésen győztesként hagyhatta el a medencét.

Előbb az alapszakasz 19 fordulóját zárta hibátlan mérleggel az „öregfiúk” együttesünk, amely az elődöntőben a Sportliget SE-t múlta felül magabiztosan 15-2-re. A fináléban a Semmelweis Egyetem Sport Klub csapatát fogadtuk a népligeti uszodába, ahol októberben 12-6-ra nyerni tudtunk ellenük. A Fradi-sikerhez ezúttal sem férhetett kétség, hiszen a vendégek mindössze 2-2-ig tudták tartani a lépést a zöld-fehérekkel. Az első negyed után ugyanis magasabb fokozatba kapcsolt az FTC, amely fokozatosan növelte előnyét az öt góllal záró Bánhidy András vezérletével, végül pedig 11-8-ra megnyerte a döntőt. A hazaiaknál ott volt a vízben ezúttal is két korábbi BL-győztes és magyar bajnok játékosunk is, Gárdonyi András és Gór-Nagy Miklós, illetve felnőtt csapatunk másodedzője és egykori csapatkapitánya, Nyéki Balázs is, valamint klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán, aki játékos-edzőként irányította a Fradit.

Az FTC Masters lett tehát a 2022/23-as szezon bajnoka, így megvédte tavaly megszerzett címét, ráadásul sorozatban már harmadjára ünnepelhetett a csapat nagy része, hiszen 2021-ben még Octopus néven lettek aranyérmesek.

Amióta ez a csapat így játszik, ez volt sorozatban a harmadik bajnoki címünk, összességében pedig a negyedik” – kezdte az értékelést Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke, aki ezúttal az FTC Masters játékos-edzőjént szerepelt. „Köszönjük, hogy a Fradi „befogadott” minket, hiszen több olyan játékos alkotja a csapatot, akik visszatértek a Fradiba, vagy korábban arról álmodtak, hogy az FTC-ben játszanak. Nagyon nagy öröm volt, hogy megnyertük ez a bajnokságot, ráadásul mind a 21 mérkőzésünkön győztünk, holott csak a harmadik-negyedik helyre vártak minket. Fontos megemlíteni, hogy amikor a 2017-es budapesti FINA Világbajnokságon a mastersek +45-ös kategóriájában aranyérmesek lettünk, akkor elhatároztuk, hogy 2027-ben, amikor ismét Budapesten rendezik a vb-t, akkor az +55-ösök között is szeretnénk megvédeni ezt az elsőségünket” – tette hozzá Nyíri Zoltán.

Fradi.hu