Az első EB-meccsét – bár nem kezdett jól – simán nyerte az U17-es válogatott, fradistákkal fontos szerepekben.

A találkozót Bagi Ádám és Varga Zétény kezdte a támadósor két szélén, Ádám adta Simonnak a gólpasszt az első gól előtt. Belvon Attila a 69. percben lecserélte a két fradistát, helyettük Molnár mellett a szintén fradista Szabó Szilárd állt be, aki egy, a kapusról kipattanó labdát magabiztosan helyezett a hálóba. A harmadik gólt Molnár szögletéből Umathum Ádám szerezte.

Bagi Ádám, Varga Zétény és Szabó Szilárd

Férfi labdarúgás, U17-es EB, A-csoport, 1. forduló
Magyarország–Wales 3-0 (1-0)
G.: Simon (43.), Szabó (75.), Umathum (81.)

Beszámoló: Fradi.hu, MLSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák – Varga (Molnár, 69.), Fenyő (Burghart, 90.), Kern (Somfalvi, 80.), Németh – Bagi (Szabó, 69.), Simon (Vidnyánszky, 80.)

Belvon Attila

A csapat továbblépett a második félidőben, egy új arcát hozta, lendületesebb játékot és persze gólokat, úgyhogy ennek nagyon örülök. A vezető gól alapjaiban változtatta meg a meccset. Nagyon kellett ahhoz, hogy picit megnyugodjon a csapat. Hogy elhiggye, hogy tud futballozni. Mert addig rengeteg technikai hibát vétettünk, és ez a gól átbillentette a csapatot egy másik dimenzióba. A gól után az összes csapatrész jól működött, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a nyitómeccsből, mert hatalmas csata és remélhetőleg hosszú torna vár még a társaságra.

M4 Sport