A Rubicon Intézet eseményén emlékeznek majd labdarúgó csapatunk legendás játékosára a Groupama Arénában.

Százhúsz éve született a magyar fociválogatott első gólja. 1903. április 5-én láthatta a 750 fős magyar közönség labdarúgó válogatottunk első találatát. A szeles időben lejátszott mérkőzés volt a második hivatalos találkozó, a prágai csapat ellen 2-1-re győztünk, válogatottunk első gólját Borbás Gáspár szerezte. Borbás már 16 évesen bemutatkozott a Fradi felnőttcsapatában, a válogatottban 41-szer játszott összesen, a fellépésein 11-szer volt eredményes.

Miért lett sikeres a magyar labdarúgás a századforduló után? Hogyan lett a Fradi csatárából Bajcsy-Zsilinszky Endre követője? Hogyan segített menekülni Teller Ede családjának és másoknak a második világháború borzalmai közepette?

Meghívott szakértőnk:
Borbás Barna újságíró és történész, az ELTE történelem szakán végzett, a Válasz Online társalapítója, több történelmi ismeretterjesztő film forgatókönyvírója. 2015-ben Junior Príma-díjat kapott.

A beszélgetést vezeti:
Péterfi Gábor – tudományos főmunkatárs, Rubicon Intézet.

A beszélgetésnek a Groupama Aréna VIP szektorának 4. emelete, ad helyet, ahova a VIP bejáraton keresztül lehet bejutni (1091 Budapest, Üllői út 129.) 2023. május 25-én 18:00-tól. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehetséges.