Az első meccset ma rendezik a Komjádi-uszodában. Aki teheti, szorítson a helyszínen a fiúknak! Jansik Szilárd és Varga Zsolt nyilatkozott a fináléról.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Komjádi-uszoda, 18.15: Ferencváros – OSC
Jegy: 2500 Ft
TV: M4 Sport

A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

Jansik Szilárd

A Marseilletől elszenvedett vereség után hamar felálltunk a padlóról, és bízom benne, hogy a Brescia ellen mutatott játékunkat a döntőre is át tudjuk menteni. Az OSC is kimondottan jó formába lendült, ezért szoros mérkőzésekre számítok. A mai világban mindenki videózik, ráadásul már ötször is találkoztunk az újbudaiakkal az idényben, vagyis nagyon jól ismerjük őket. Arra készülünk, hogy kikapcsoljuk a játékból a húzóembereiket, míg nekünk azáltal, hogy bővebb a keretünk, több variációs lehetőségünk van – ha valakinek nem megy, más a helyébe lép. Szeretnénk a nagyszünet után ellépni, de természetesen akkor sem leszek csalódott, ha egy góllal nyerünk.

Varga Zsolt

Az esélyesség természetesen okoz egyfajta nyomást. Sok sikert értünk el, most már szinte elvárás, hogy egy ilyen döntőt nyerjünk meg. Persze, ez már az elmúlt években is így volt, tehát nem új dologról van szó. Az OSC-re nem nehezedik ilyen teher, ez előny lehet a számukra. De mint mondtam, az évek során hozzászoktunk az ilyen helyzetekhez, tudjuk kezelni a hatását. Sok játékosunk van, aki ennél nagyobb téttel bíró meccseken is rutint szerzett. Hozzáteszem: a tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor ilyesfajta nyomás nehezedik ránk, tehát komoly tétről van szó, az inkább jól hat a játékosokra. Motivációvá kell fordítani ezt a hatást, így kell bemenni a vízbe, ott pedig pontosan játszani, elsősorban hatékonyan védekezni, ahogy legutóbb is tettük. Ha erre képesek leszünk négy negyeden keresztül, akkor jók az esélyeink. Mindig specifikusan készülünk, igaz, ez elég nehéz, amikor háromnaponta meccset játszunk. Azt gondolom, hogy az ellenfél játékának van egy olyan része, amire felkészülhetünk. Ez volt a cél. Aztán van, amit nem lehet kiszámítani – ezért is szép ez a játék. A váratlan szituációkra jó reakciók szükségesek, de felkészíteni arra kell a csapatot, amire fel lehet készülni. Láttam az elmúlt években, hogy ők is mindig kiemeltek valakit tőlünk és megpróbálták ott befejezni a fórokat. Ez egyfajta sakkjáték, ki hol támad és a másik miként tud erre reagálni. Hektikus év volt ez és volt egy furcsasága: már korábban eldőlt, hogy megnyerjük az alapszakaszt és az is, hogy eljutunk a BL nyolcas döntőjébe. Úgy éreztem, hogy emiatt idő előtt “elment” az a feszültség, ami kell ahhoz, hogy fontos mérkőzéseket nyerjünk. Az elmúlt napokban sokat dolgoztunk azon, hogy megfelelő hőfokon tudjunk játszani a fontos meccseken. Azt hiszem, azért ha végignézzük az évet, a meghatározó összecsapásokon eddig ez mindig sikerült. És ennek segítségével sokszor nyertünk úgy, hogy nem játszottunk jól – ez is fontos!

Bővebben: NS, VLV

A csapat a nyitott Hajósban edzett, nem véletlenül, a Sabadell elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést minden bizonnyal itt rendezi majd meg a szakosztály, ezzel is már készülve a belgrádi Final8-re: ezúttal nem a Novi Belgrád fedett uszodájában lesz majd a nyolcasdöntő, hanem a mellette található nyitott medencében.