A helyi TV2 úgy értesült, hogy a 45 éves Martin Albertsen közel van ahhoz, hogy kinevezzék női kéziseink új edzőjének a 2023-24-es szezontól.

A TV2 több forrásból úgy értesült, hogy a dán Martin Albertsen közel van ahhoz, hogy bejelentsék: a következő szezontól ő a magyar Ferencváros, az FTC új vezetőedzője.

A Ferencvárossal mérkőzik majd a dán Esbjerg három hét múlva a budapesti Final Fourban. A magyar klubnak tizenhat éve ugyanaz volt az edzője, de az 52 éves Elek Gábor visszavonul és utódjának Martin Albertsent jelölték.

A 45 éves Albertsen 2018 óta svájci szövetségi kapitány, tavaly kijutott velük történetük első EB-jére. Korábban dolgozott a Viborgnál, a Randersnél és a Koppenhágánál is, 2004-ben a Viborggal bajnok is lett, 2014 óta azonban külföldön dolgozik.

Öt éven át volt a Bietingheim mestere és két német bajnoki címet szerzett, 2018-ban lett svájci szövetségi kapitány, 2020-ig a bieingheimi munkával párhuzamosan végezte ezt.

A TV2 Sportnak sem Martin Albertsen, sem a Ferencváros nem kommentálta az értesülést. A Ferencváros tizenháromszoros bajnok – legutóbb 2021-ben – és kétszer játszott BL-döntőt.

(tv2.dk)

Albertsen volt a Viborg vezetőedzője, amikor Elek Gábor vezetésével legyőztük a dán együttest a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében a 2011/2012-es szezonban – kicsit neki is köszönhetjük azt a sikert, hiszen elkövette az egyik legnagyobb hibát, amit edző elkövethet, folyamatosan reklamált a Bonaventura-ikreknek.