A vezetést megszereztük, utána viszont beindult a „henger”.

Férfi jégkorong, A-csoportos VB, A-csoport, 2. forduló
Egyesült Államok 7-1 Magyarország
Harmadok: 2–1, 2–0, 3–0

Beszámoló: Fradi.hu, Jégkorongblog, MJSZ, NSO
Galéria: MJSZ

Derbi következik! Már ötödik napja tart a kora nyári időt itt Tamperében! Felhőtlen ég, napsütés, a teraszok megteltek, a szurkolók élvezik a váratlanul meleg napokat (napközben 24 fok). Kérdés, hogy meddig tart ez a jó idő?

Viszont a Nokia Arénában ma este biztos, hogy forró lesz a hangulat hiszen a hoki két szomszédvára csap össze: Finnország – Svédország! Még leírni is izgalmas, nemhogy élőben élvezni a két hokinagyhatalom ma esti derbijét! Erre a mérkőzésre már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek, sőt, az igénylők nagy száma miatt csak sorsolás útján lehetett belépőhöz jutni! Az „utcai piacon” 300 euro körül lehetett jegyet vásárolni! Tegnap megérkeztek a svéd szurkolók és óriási hangulatot teremtettek a szurkolói zónákban.

Nekünk, a magyar csapatnak, „pihenő” napja van! Rá is fér a fiúkra, mert az amerikaiak ellen kikorizhatták magukat. A második harmadtól érezhették a Budapesten már megtapasztalt észak-amerikai kori tempót, amellyel lépést kellett tartani. Szóval pihenés és felkészülés a program a holnapi franciák elleni – számunkra rendkívül fontos – mérkőzésre.

A tegnapi francia – dán mérkőzést alapul véve „kemény csata” vár a válogatottunkra, de a csapat jelenlegi formáját és elszántságát látva van esélyünk! Igaz, a franciáknak már három pontjuk vagy (egy hosszabbításban szerzett győzelem és egy hosszabbításban elért vereség), ezért nagyon fontos lenne a hárompontos győzelem, de ma egyelőre maradjunk az esti derbinél!

Kassai György / Finnország, Tampere

Nagy Gergő

Az amerikaiak az egész szezonban magasabb szinten játszanak, mint mi, és ezt a pályán is bebizonyítják. A franciák ellen más lesz, van esélyünk, bízunk magunkban és egymásban.

Kevin Constantine

Most jól vágtunk bele a mérkőzésbe, de fokozatosan fogyott ki az üzemanyag a tartályunkból, hiszen alig volt pihenő időnk, a mai korongbedobás előtt 16 órával hagytuk abba az előző összecsapást. Nagyon örülök annak, ahogy Horváth Dominik teljesített, négy hete nem játszott meccset. Sajnos, voltak eladott korongjaink, és ezt az amerikaihoz hasonló csapatok könyörtelenül kihasználják. Nagyon fontos lesz a folytatásban is, hogy a játékosaim miként kezelik az érzelmeket, mentálisan mennyire felkészültek, mert sokszor ezek fontosabb tényezők a sikerben, mint a fizikális vagy ügyességi faktorok. A cél semmit sem változott: szeretnénk bennmaradni, ezért dolgoztunk egész szezonban, és ezért dolgozunk a vb-n is. Meg kell ragadnunk azt a bizonyos, sokat emlegetett pillanatot. Kedden nagyon fontos mérkőzés vár ránk.