Hokisaink magyar válogatott kapusát kérdezték a „vészbeugrásról” – a nemzeti csapat már megérkezett Finnországba, ahol szombaton kezdi meg szereplését az A-csoportos világbajnokságon.

Természetesen nagyon meglepődtem. Nagyon sajnálom Mikit, hogy egy szerencsétlen sérülés miatt lemarad a tornáról. Nyilvánvaló, hogy mindenki be akar kerülni a keretbe, pláne egy A csoportos világbajnokság idején, de persze nem egy társa sérülése árán – mesélte Arany Gergely arról, hogyan szerzett tudomást a lehetőségről.

Ami engem illet, próbálok minél jobban formába lendülni a vb-meccsekre. Bár ott voltam a válogatottal a felkészülés kezdetén, sajnos az utóbbi két és fel hétben nem volt alkalmam a csapattal gyakorolni, de lesz három jeges edzésnyi lehetőségem rá, hogy visszarázódjak a ritmusba. A célom, hogy segítsem a válogatottat, ahol és amivel csak tudom, és élvezzem ezt a nem mindennapi kihívást.

Kapusunk arról és mesélt, mit érez legbelül azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi, ljubljanai feljutás után egy elit világbajnokságon is a nemzeti csapat tagja lehet.

Igen, az előző évben volt szerencsém ott lenni a feljutás alkalmával, de ez egy merőben más megpróbáltatás lesz. Tavaly talán valamennyire esélyesként utaztunk Ljubljanába, idén viszont ki lehet jelenteni, hogy a papírforma alapján egyetlen mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesek. Ettől függetlenül egészen biztos, hogy nem feltartott kézzel lépünk majd jégre! A csapat a felkészülési időszakban is meccsről-meccsre került egyre közelebb a szükséges formához, és a világbajnokságon is minden egyes találkozón azért küzdünk majd, hogy értékes pontot, pontokat szerezzünk, a kimondott célunk pedig egyértelműen a nagy bravúr, a bennmaradás kiharcolása!

Fradi.hu