Samy Mmaee elmondta, örül, hogy újra teljesértékű munkát végezhet – az elmúlt napok edzéseinek fotóit is láthatod.

– Jól bevágtad az edzés végén a büntetőt, ez kellő önbizalomra utal.
– Így van! Jó lövés volt, de komolyra fordítva, örülök, hogy végre megint teljesértékű munkát végezhetek. Nem volt könnyű az elmúlt két hónap. Most arra kell figyelnem, hogy türelmes legyek, ne akarjak azonnal mindent megcsinálni a pályán.

– Nehéz két hónapon vagy túl. Személyesen hogyan tudod feldolgozni a sérüléseket?
– Ilyenkor egyet tehet az ember. Hiába dühöngsz, azzal nem leszel jobban. Ki kell tisztítanod a fejed és egy picit ki kell kapcsolnod magad. Csak így tudsz teljes mértékben a gyógyulásra koncentrálni, ez egy mentális erőpróba, igyekeztem végig pozitív maradni. Rossz nézni, hogy nem segíthetsz a társaidnak. Örültem, hogy a Vasas ellen már pályára léphettem, ez a visszatérésem fontos állomása volt.

– Egy ideje már újra teljesértékű munkát végezhetsz. Milyen szinten érzed magad most fizikálisan?
– Focistaként ott akarok lenni a pályán, segíteni a srácokat. Leszegett fejjel koncentráltam a felépülésemre. Ahogy telnek a napok, egyre jobb erőben érzem magam, de természetesen fizikailag még van hová fejlődnöm, de remélem, hogy hamarosan minden erőmmel a közös célunk, a bajnoki cím megszerzésében segíthetem a csapatot.

– Akár már az Újpest elleni következő derbinken jövő hétfőn?
– Ki tudja? Miért ne? Az Újpest elleni bajnokik mindig különlegesek, nemcsak a két csapat történelmi rivalizálásának fényében, hanem a szurkolók miatt is. Mindig elképesztő atmoszférában játszhatunk, de ez a derbik esetében különösen igaz. Tudjuk, hogy ez a párharc milyen fontos, számunkra mindig az év legjobban várt mérkőzései közé tartoznak. Odamegyünk hozzájuk és elhozzuk tőlük a három pontot, nincs mese.

Fradi.hu