Az országos bajnokságon Mihályvári-Farkas Viktória aranyérmes lett 1500m gyorson, emellett pedig három bronzérmet szereztek clubunk sportolói.

Úszás, 125. országos bajnokság, Kaposvár, 1. nap

Beszámoló: Fradi.hu, MÚSZ
Galéria: FTC úszás: úszás | érmek, MÚSZ, NSO
Futamok: MédiaKlikk

Az első versenynap délutáni programjában rendezték a döntőket, melyek közül elsőként 200 méter férfi vegyesen volt érdekeltségünk Versitz Ákos révén – versenyzőnk 2:04.61-es idővel a hatodik lett. A folytatásban a 100 méter női gyors B-döntőjében szerepelhetett Orbán Boróka, aki 0:58.59-es eredménnyel hetedik lett. Rögtön a következő számban, 100 méter férfi mellen ketten is elindultak az FTC képviseletében, Verrasztó Dávid az OB első dobogós helyét szállítva harmadik, Kutasi Máté pedig ötödik lett. A 8. futamban, 50 méter női háton Burián Kata vett részt, 0:29.50-es idővel hatodikként ért célba. Ezt követően a Burián Kata, Kutasi Máté, Mészáros Dániel, Orbán Boróka összetételű 4×100-as mix vegyesváltónk szállt medencébe, és szállította a versenynap második medálját, miután a BVSC és a Győr csapata mögött harmadik lett. A szerdai nap utolsó előtti eseménye az 1500 méteres női gyorsúszás volt, a mezőnyben a nagy esélyes Mihályvári-Farkas Viktóriával. Európa-bajnok úszónőnk 16:23.14 perces idővel teljesítette a távot, ezzel megnyerte a számot, ahol harmadikként Fábián Bettina zárt. Az utolsó versenyszám a 4×100 méteres mix gyorsváltó volt, itt Fábián Bettina, a friss országos bajnok Mihályvári-Farkas Viktória, Mészáros Dániel és Szűcs Ádám képviselte az FTC-t. Váltónk remek versenyzéssel harmadikként zárt, megszerezve ezzel a Ferencváros negyedik szerdai érmét is.

Mihályvári-Farkas Viktória

Valamikor örülni is tudok – de most annyira nem. Jobb időt szerettem volna, de nem éreztem a mai úszást. A világbajnokságra sokkal jobban össze kell raknom, hogy normálisan menjen.