Véget ért a törökországi Európa-bajnokság – Székely Zója az egyéni összetett és a felemáskorlát, míg Balázs Krisztián a nyújtó döntőjében szerepelt.

Az egyéni összetett döntőjében Székely Zója (FTC) gerendán kezdett, ezután a 21. pozícióból kellett felkapaszkodnia. Végül a 17. helyet szerezte meg. (ugrás: 13.000, felemáskorlát: 13.433, gerenda: 10.666, talaj: 12.233).

Székely Zója így értékelt: „Már az is nagy ajándék volt számomra, hogy be tudtam kerülni az egyéni összetett fináléba. Sajnálom, hogy a gerendát elrontottam kezdésként, de utána össze tudtam szedni magam, és három sikeres gyakorlatot megcsináltam. Úgy gondolom, lehetett volna jobb, de nagyon boldog vagyok, hogy itt tudtam lenni a döntőben. Próbáltam Zsófit is figyelni, hiszen tudtam az esélyeket, de ez nagyon nehéz helyzet volt, hiszen két szeren pont egyszerre szólítottak minket, amikor korláton fent voltam épp a zenéjét hallottam talajon. Fél szemmel próbáltam figyelni és drukkolni neki, de közben magamra is figyeltem.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: „Székely Zója egy nehézkes gerendával kezdett, de ügyesen felzárkózott a másik három szeren.

A felemáskorlát döntőjében Székely Zója hatodik helyen végzett, 13.833 pontot kapott gyakorlatára a törökországi kontinensbajnokságon, a finálé után nyilatkozott is clubunk tornásza: „Nagyon örülök annak, hogy pontszerzőként végeztem. Úgy gondolom, hogy ebben az erős mezőnyben sikerült bizonyítanom. Emlékszem arra, hogy amikor elkezdtem ezt a sportágat, anyukámmal otthon néztük azt a Rebecca Downie-t, aki ellen most versenyezhettem. Felemelő volt.

A férfi nyújtó fináléjában Balázs Krisztián nyolcadik lett: „Csalódott vagyok. Idő kell, amíg megemésztem. Igaza van a szövetségi kapitánynak, itt valóban elég egy rossz mozdulat. Azon leszek, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe a jövőben.” – mondta Kiki.

Kovács István, férfi szövetségi kapitány: „Balázs Krisztián rontott. Ez nem akkora szenzáció, hiszen nyújtón elég egy rossz mozdulat, és könnyen le lehet esni.

Magyar Zoltán: „Közel 30 év után elmondhatjuk, hogy a női és a férfi csapat is eséllyel indul az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Fradi.hu, MATSZ nyomán.