Dénest kérdezték az elmúlt hetekről és az előttünk álló feladatokról is.

– A Honvéd elleni, szombati győzelemmel lezárult a csapat nyeretlen időszaka. Nagy megkönnyebbülés?
– Az elmúlt hetekben sajnos nem jöttek az eredmények, a játék is eléggé akadozott, de azt gondolom, hogy a Honvéd elleni mérkőzés előremutató játékot és jó eredményt hozott. Érezhetően egyre nagyobb volt a feszültség a nyeretlenségünk miatt, akarva-akaratlanul azért ez nyomást helyezett a csapatra, főleg, amikor ilyen sikeres évek után jött egy megtorpanás. Nagyon fontos volt, hogy lezártuk ezt a rossz szériát.

– Biztosan sokat beszéltetek is róla, de mi lehetett az oka annak, hogy hetekig nyeretlen maradt a csapat?
– Ennek sok összetevője van, nehéz volna egy dologra ráfogni. A hétvégi mérkőzésen is látszott, hogy ha fegyelmezettek vagyunk és bizonyos pozíciókban aktív játékot mutatunk, akkor ki tudjuk hozni azt a minőséget a csapatból és az egyénekből, ami bennük van. Ehhez kell az is, hogy hátul rendben legyünk, zárt legyen a védekezésünk, fegyelmezetten ott legyünk a pozíciókban, támadásban pedig ki kell tudnunk használni a kínálkozó lehetőségek közül néhányat. Ebben azt gondolom, léptünk előre, hiszen két-két gólt szereztünk a Honvéd elleni meccset megelőző két fordulóban is, igaz, kaptunk is gólokat bőven. A nagy különbség ebben volt, hogy a Honvéd ellen jobban kontroll alatt tudtuk tartani a találkozót, nem voltak olyan kihagyások, mint az előző hetekben.

– Volt szükség bármi csapatkapitányi beavatkozásra, akár csapatépítő foglalkozásra, beszélgetésre ebben az időszakban?
– Múlt hét szerdán volt egy beszélgetésünk, ahol kértem, hogy érezzük át a helyzet súlyát, mert az előző hetekben 10 pont előnyt adtunk le, ez pedig nem megengedhető. Bízom benne, hogy tényleg sikerült tisztázni a dolgokat, és most már tisztábban lát mindenki. Én nem láttam különösebb problémát az akarattal, de amikor bekerül egy csapat egy ilyen szériába, akkor még többet kell tenni annak érdekében, hogy jöjjön a siker. Erre kértem mindenkit, hogy egy picit minden téren tegyen többet, mind a mentális vagy a fizikális felkészülésben, mind az alázatban, a futómennyiségben, és akkor biztos, hogy mindez eredménnyel is fog párosulni. Az első lépést megtettük, reméljük, ezt követi majd a többi is.

– Mit szólsz ahhoz, hogy a Kecskemét ilyen kitartó üldözője a Fradinak? Májusban egyszer még találkozunk a KTE-vel.
– Ahogy a szezon haladt előre, egyre jobban kivehető volt az, hogy nem a véletlen műve az, hogy a Kecskemét így szerepel. Szerintem egy nagyszerűen összerakott csapatról van szó, láthatóan a játékosok tudják azt, hogy mi a dolguk a pályán, bizonyos szituációkban mit kíván meg tőlük a játékelképzelés. Ezt nagyon fegyelmezetten be is tartják, hatalmas önbizalommal, sokszor nagyon közönségszórakoztatóan tudnak futballozni, emellett eredményesek is, úgyhogy minden tiszteletet megérdemelnek. Nekünk az a célunk, hogy a májusi, idegenbeli mérkőzésen végre sikerüljön őket legyőzni először ebben a szezonban.

– Azért a Kecskemét elleni bajnoki előtt még vár néhány feladat a csapatra, elsőként szombaton a Vasas vendégei leszünk. Milyen meccsre számítasz?
– Remélhetőleg az elkövetkezendő hetekben azon az úton megyünk tovább, melyet a Honvéd ellen mutattunk. Remélhetőleg egyre jobb és jobb játékot tudunk nyújtani, ha így lesz, a győzelmek is jönni fognak.

Fradi.hu