Labdarúgó csapatunk vezetőedzője a Dinamo Moszkva és a Trabzonspor állítólagos megkereséséiről is beszélt.

Tegnapelőtt a klub érvényesítette opcióját, így a szerződésem 2024-ig szól. Most mindent meg kell tegyünk azért, hogy sikeresen szerepeljünk a magyar bajnokságban, aztán a szezon végén asztalhoz ülünk majd a menedzsmenttel, hogy átbeszéljük az erősítéseket. A fejlődéshez és ahhoz, hogy tényleg eséllyel indulhassunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, változtatásokra van szükség a keretben. Ha bajnokok leszünk, akkor július közepén már el is kezdődik a selejtező sorozat, ahonnan kanyargós, hosszú út vezet a csoportkörig. Ebben a szezonban másfél lépésre voltunk a BL-től és ez a nyár sem lesz könnyebb. És nem egyszer hallottam, hogy ebben a szezonban túlteljesítettünk Európában.

Nem élek vákumban, olvasom az internet híreit. Így láttam, mi jelent meg a török sajtóban velem és a Trabzonsporral kapcsolatban. Az orosz sajtóban is megjelenteket is olvastam, a cáfolatokkal együtt. Annyit mondhatok: senki nem keresett meg hivatalosan, személyesen, a gondolataim pedig kizárólag a Ferencváros körül forognak. Ugyanakkor nem tudom megtiltani az újságírókat, hogy megírják, amit hallanak – mindenkinek megvan a maga munkája. Mindig vannak beszélgetések, de próbálom ezektől függetleníteni magam. Nemrég például komoly európai közvetítők szerettek volna arra bírni, hogy a gazdag ázsiai piacon dolgozzak. Megköszöntem nekik, hogy gondoltak rám, de mondtam, hogy a Ferencváros edzője vagyok. De persze azt, hogy a jövő mit hoz, ki tudhatja?

A Dinamótól nem volt sem hivatalos, sem félhivatalos megkeresés. Nem is mondhatok ennél többet. De persze, mint az orosz futball részese, a továbbiakban is beszélgetek majd sok emberrel, olyan kluboknál is, ahonnan közös megegyezéssel vagy a másik fél döntése miatt távoztam. Leonyid Fedunnak gratuláltam a születésnapján, hálás vagyok neki, amiért számított rám a múltban a Szpartaknál, még ha akkor nem is voltam elég tapasztalt: hisz 41 évesen fejeztem be a játékos pályafutásomat. Voltak vitáink, de ambiciózus munkát viták nélkül nem lehet folytatni. Értékelem, hogy őszinte kapcsolatunk van.

Sztanyiszlav Csercseszov